UREĐENJE DJEČJE SOBE

Došlo je vrijeme da vaše dijete odabere svoju prvu vlastitu sobu? Evo nekoliko sitnica na koje biste trebali pripaziti

Andi dječja soba

Andi dječja soba

Izvor: Promo fotografije / Autor: PRIMA

Odrastanje je sastavni dio svačijeg života, a to znači da u jednom trenutku svatko od nas dolazi do točke kad mora početi izražavati svoju vlastitu osobnost. Ona se, pak, najbolje ogleda upravo u uređenju prostora. Omogućite svom djetetu pravo na izbor, ali svejedno pripazite na nekoliko sitnica kako bi njegova soba odrastala s njim

Kako odrastaju, djeci njihov osobni prostor za igru, a potom i za učenje, postaje sve važniji pa sve manje vremena provode s obitelji u dnevnom boravku i povlače se u svoj kutak – dječju sobu.

Kod uređenja dječje sobe važno je djetetu dozvoliti da izrazi svoju osobnost i pružiti mu priliku za kreativan doprinos prostoru kako bi mu boravak u njemu bio ugodniji.

Nema ništa loše ako svom najmilijem priuštite spavanje u 'Juriću' ili život u 'Snježnom kraljevstvu', ali budite svjesni da je to samo prolazna faza odrastanja vašeg djeteta i da mu crveni autić ili Elza, Ana i Olaf za koju godinu neće više biti toliko važni u životu. Imate li dovoljno novaca i vremena pratiti svaku njegovu, njenu ili njihovu fazu? Važno je da se prostor koji uređujete za svoje dijete njemu sviđa, ali ništa manje nije važna ni funkcionalnost tog prostora koja treba zadovoljiti sve djetetove potrebe i interese.

Andi dječja soba

Andi dječja soba

Izvor: Promo fotografije / Autor: PRIMA

Svaka dječja soba mora imati spavaći dio i prostor za spremanje odjeće, a pametnim odabirom ovi komadi namještaja u dječjoj sobi mogu biti isti od prvih dana njihovog osamostaljivanja do tinejdžerske dobi u kojoj će veći dio dana u domu provoditi u svojoj 'oazi'.

Kad mališani kreću u školu potreban im je radni dio sa stolićem i ormarićem za školske knjige. Veliki problem dječjih soba često je skučenost prostora, a problem je tim veći ako sobu dijeli više djece. Nemate li dovoljno mjesta i za radni stol s ormarićem i za kutak za igru, sobu namjestite tako da kutak za igru 'čuva mjesto' radnom dijelu sobe.

Andi dječja soba

Andi dječja soba

Izvor: Promo fotografije / Autor: PRIMA

Općenito kod uređenja treba paziti da se veličinom i rasporedom namještaja ne pretrpa prostor, što je kod skučenih dječjih soba još zahtjevniji zadatak. Prije nego što se bacite u potragu za namještajem, dobro izmjerite i skicirajte sobu, a posebnu pažnju obratite na isturene elemente s kojima se često događaju previdi, poput radijatora ili prozorskih klupa.

Teens soba

Teens soba

Izvor: Promo fotografije / Autor: PRIMA

Dobro bi bilo pročešljati internetske stranice i pogledati opcije koje se nude, skicirati nekoliko realnih opcija i potom u proces planiranja uključiti dijete. Kad zajedničkim snagama postignete funkcionalnost sobe koja može pratiti cijeli period njegovog odrastanja, do konačnog izgleda, u kojem dijete može pokazati svoju osobnost, dođite pomoću detalja. Mogu to biti fronte u omiljenoj boji vašeg djeteta, ali i motivi koje dijete voli na zidovima njegove sobe.

Kada vaš mališan jednog dana postane tinejdžer, prilagođavanje njegove spavaće sobe novoj dobi nije nimalo lak zadatak, stoga treba imati na umu da prostor izgleda daleko od dosadnog i monotonog. Navedeno se lakoćom postiže upečatljivim naglascima poput kreveta ili ormara efektne boje uz dodatak zanimljivih dekoracija, zahvaljujući kojima će vaše odraslo dijete biti ponosno na svoju sobu.

Teens soba

Teens soba

Izvor: Promo fotografije / Autor: PRIMA

Domaći proizvođač namještaja PRIMA pobrinuo se da ni tinejdžeri ne ostanu uskraćeni za kreiranje vlastite sobe iz snova stvorivši komplet namještaja za mladenačku sobu Teens kojem, ovisno o željama tinejdžera, mogu dominirati nježni, pastelni tonovi ili klasična siva i zelena boja u kombinaciji s korpusima bijele ili boje hrasta.

PRIMA nudi veliki izbor komada dječjeg namještaja koji će uz malo kreativnosti trajati dugo. Svaki element programa dječjih i mladenačkih soba višestruko je funkcionalan i maksimalno prilagođen različitim željama i potrebama vašeg mališana i tinejdžera.

Junior dječja soba

Junior dječja soba

Izvor: Promo fotografije / Autor: PRIMA

Uz funkcionalnost, ključna je i sigurnost, kojoj domaći proizvođač namještaja PRIMA posvećuje veliku pažnju pa su iznimno kvalitetni materijali i zaobljeni rubovi prilagođeni nestašnim i razigranim mališanima.

Program Junior s potpisom PRIMA obuhvaća više od 20 različitih elemenata koji se mogu lako kombinirati. Raspoložive boje fronti su zelena, plava, crvena, lavanda i oceano plava, a korpusi su dostupni u bijeloj boji, boji javora i boji morskog hrasta.

Junior dječja soba

Junior dječja soba

Izvor: Promo fotografije / Autor: PRIMA

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!