PRAKTIČNO I UDOBNO

Najljepši ukras svakog dnevnog boravka je garnitura, no kako odabrati najbolji mogući model za sebe i svoj prostor

Garnitura Oliver s potpisom PRIMA

Garnitura Oliver s potpisom PRIMA

Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Poput pronalaska dobrog madraca za postizanje kvalitetnog sna, kupnja idealne garniture jednako je važna jer dobar dio vremena provodimo upravo u kućnoj atmosferi, a posebice u vremenima vladajuće pandemije koronavirusa

Uz potrebu za stvaranjem kutka koji će predstavljati mali ured za efikasan rad od doma, vlasnici domova na razne načine trude se prilagoditi novim uvjetima i svoj dom učiniti posebno opuštajućim, posebice kada je riječ o prostorima poput dnevnog boravka.

Njegov glavni ukras nesumnjivo je garnitura, a u pronalasku idealnog modela danas ne tražimo samo one koji su nam estetski zanimljivi, već trebaju biti praktični i udobni, a pogledom na ponudu najvećeg hrvatskog proizvođača namještaja PRIMA, sve karakteristike koje se danas traže od garniture utkane su u njegov asortiman.

Prema mišljenju svjetskih dizajnera interijera, upravo će funkcionalnost i udobnost u narednim mjesecima i godinama činiti temeljnu značajku ove bitne prostorije u domu, a navedeni trend odrazio se i na veliku popularnost takozvanih modularnih garnitura koje s lakoćom prilagođavamo životnim potrebama i trenutnom raspoloženju.

Naš favorit su garniture iz PRIMA programa Catania koje se, osim širokim rasponom boja, ističu brojnim mogućnostima slaganja i zahvalnim značajkama, poput prostora za pohranu različitih predmeta ili mogućnosti razvlačenja za dobivanje dodatnog ležaja.

Program modularnih garnitura Catania

Program modularnih garnitura Catania

Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Po svemu sudeći, hladnu sezonu ove ćemo godine uglavnom provoditi u svojim domovima a slobodne trenutke koristiti za opuštanje u aktivnostima poput gledanja omiljenih serija i filmova zavaljeni u garnituru. Garniture s funkcijama poput pomičnih naslona za ruke i leđa, mogućnošću namještanja dubine i prilagođavanju poluležećem položaju, poput primjeraka iz PRIMA programa Oviedo premium, prirodno se nameću kao jedan od najpoželjnijih modela.

Program modularnih garnitura Oviedo premium

Program modularnih garnitura Oviedo premium

Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Zahvaljujući njima više se morate svađati s ukućanima na temu tko će zauzeti najboji položaj na garnituri, već se cijela obitelj može udobno smjestiti i uživati u hit seriji, a kako bi uživanje bilo potpuno nećete pogriješiti dodatkom mekanih ukrasnih jastuka i deka, koje pozivaju na ušuškavanje i uživanje po uzoru na Dance i njihovu popularnu filozofiju hygge.

Kao svojevrstan protuudar na hladne zimske dane tijekom kojih mrak vlada čak 17 sati na dan, Danci su razvili specifičan stil uživanja u životu, poznat pod nazivom 'hygge', što znači udobnost, a koji uključuje hedonističke rituale i ugodan ambijent koji će u zimskoj sezoni biti itekako poželjan.

Hladne boje u dnevnim boravcima preferirale su se dugi niz sezona, no sve više ljudi gravitira prema umirujućim bojama poput svijetlo sive, a koje dodatno pospješuju opuštajući ugođaj koji se posljednjih mjeseci brojni trude postići u domovima.

Kutna garnitura Bari

Kutna garnitura Bari

Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Kao što se velika pažnja posvećuje udobnosti i funkcionalnosti garniture kao ključnog komada namještaja u svakom dnevnom boravku, na isti se način u fokusu nalaze prirodni materijali i teksture u duhu trenda održivosti. Navedeno najbolje predstavlja višesezonski trend kutnih garnitura presvučenih zahvalnim tkaninama za održavanje, koje u kombinaciji s efektnim stolićem ili rasvjetom osiguravaju poseban izgled dnevnog boravka.

Olib trosjed na razvlačenje

Olib trosjed na razvlačenje

Izvor: Promo fotografije / Autor: Prima namjestaj doo, Zagreb

Kako ističu dizajnerski stručnjaci, vremena kada se filozofija 'manje je više' odnosila na interijere su iza nas zahvaljujući rastućoj popularnosti maksimalističkog stila uređenja koje zagovara rizik, promjenu i isticanje vlastite osobnosti u životnom prostoru.

Kada govorimo o uređenju dnevnog boravka u maksimalističkom duhu, mogućnosti su raznolike, a idealna garnitura, poput PRIMA kutne garniture Melodia, može postati osnovna boja vašoj 'slici' u paru s odvažnom tapetom na zidu, zanimljivim dekorativnim elementima i efektnim modelom tepiha.

Kutna garnitura Melodia

Kutna garnitura Melodia

Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Pristalice maksimalističkog stila uređenja u pravilu ne žele da im se komadi namještaja pretjerano podudaraju, stoga osigurajte to da nadohvat ruke imate mnoštvo materijala i stilova koji će se suprotstavljati i činiti skladnu cjelinu ukoliko i sami želite isprobati čari maksimalizma u interijerima.

Trosjed na razvlačenje Velebit

Trosjed na razvlačenje Velebit

Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!