ALKA VUICA:

Dolores nije pila viski nego jabučni sok

12.06.2010 u 11:36

Bionic
Reading

'Nisam željela medije na svom rođendanu, ali ispred vrata dežurao je paparazzo, a laži i uvrede krenule su pljuštati već drugog dana', kaže glazbenica te u izjavi objašnjava kako je izgledala proslava njezina rođendana

Alka Vuica proslavila je u Primoštenu 49. rođendan u društvu prijatelja, među kojima su bili i glumica Mia Begović, televizijska voditeljica Mirna Berend s dečkom Markom Pavelićem te Josip Radeljak s Dolores Lambašom i kćeri Lanom, a upravo su se oko zadnjeg para proširile nove glasine. Naime, u medijima je osvanula priča da je zvijezda filma 'Vjerujem u anđele' prečesto zavirivala u čašicu s viskijem. Alka Vuica opisala nam je što se uistinu događalo na proslavi njezina rođendana.

'Ogorčena sam i sad već užasnuta natpisima koji me svakodnevno prate, a nemaju nikakvih doticaja s istinom. Ako je novinarstvo objektivno obavještavanje o istini, onda bi mediji u Hrvatskoj barem trebali pokušati istinito obavještavati javnost, kada se već bave našim životima. Jedini ste portal koji mi je uputio upit o zbivanju na mom rođendanu iako su se svi raspisali o tome s težinom kao da su prisustvovali tom događaju. Ne razumijem kako netko može pisati o nečemu čemu nije nazočio u prvom licu, ali ovdje je sve već odavno nerazumljivo za normalne ljude. Mediji se prema javnim osobama odnose kao da je njihov život Fast food i bacaju ih kao hranu morskim psima. Ja doista nemam vremena svakoga dana demantirati laži o sebi i o svojim prijateljima niti otvarati portale i pratiti lažne vijesti koje traju jedan dan i nastoje biti što skandaloznije i uvredljivije. Ne mogu vjerovati da je netko od jabučnog soka koji je Dolores čitave večeri pila, vidio whisky, a još manje mogu vjerovati da se o tome piše.

Budući da su svi ljudi koji su nazočili mom slavljeničkom stolu na neki način dovedeni u pitanje zbog takvih tračeva, osjećam se dužna zaštiti svoje prijatelje. Nerado opravdavam bilo koga, a kamoli sebe, zbog lažnih napisa, jer nitko nikome nije dužan polagati račune, ali prešućujuci takve stvari mi zapravo potvrđujemo njihovu neistinitost. Dolores, Dikan i Lana došli su mi čestitati rođendan, donijeli su poklon i ostali do 23 sata te nas napustili s objašnjenjem da moraju Lanu uspavati. Kad već svi ulazite u detalje, moram reći da se na mom rođendanu točilo samo probrano bijelo i crno istarsko vino, malvazija Cuj i Roxanic merlot, a ni o kakvom viskiju nije bilo ni primisli. Kušao se moj ljetni meni spravljan za ljeto u restoranu Primošten, a za one jako gladne, poslužila se i paška janjetina.
Nisam željela medije na svom rođendanu, ali ispred vrata dežurao je paparazzo, a laži i uvrede krenule su pljuštati već drugog dana.
Osjećam se ucijenjeno i proganjano i ne sviđa mi se uopće zemlja u kojoj živim, a koju neizmjerno volim!'