SUPER AKCIJE

Do kojih odredišta možete jeftino letjeti?

24.01.2014 u 11:35

Bionic
Reading

Nakon low budget kompanija, koje cijene svojih zrakoplovnih karata često počinju spuštati već početkom nove godine, u postblagdanske akcije ovih dana krenule su i konvencionalne aviotvrtke

Po pristojnoj cijeni tako se iz više hrvatskih gradova može letjeti u neke od najzanimljivijih europskih metropola koje su podjednako primamljive cijele godine. Donedavno je izuzetno povoljne cijene i za daleka odredišta u Aziji i Australiji nudio Qatar Airways, a za očekivati je da će biti još akcijskih ponuda iz raznih kompanija.

No požurite li s online rezervacijom, još stignete upasti na jeftine letove Croatia Airlinesa za Amsterdam, Beč, Bruxelles, Frankfurt, Kopenhagen, London, Pariz, München, Zürich i Rim po cijeni od 129 eura. Ponuda se odnosi na putovanja iz Zagreba, Splita, Dubrovnika, Zadra, Pule i Osijeka, no nažalost vrijedi samo do subote 25. siječnja. Iznimka su letovi iz Zadra, Pule i Osijeka za Rim, na koje ponuda nije primjenjiva zbog reda letenja.

Cijena uključuje pristojbe zračnih luka i naknadu za izdavanje aviokarte za kupnju na web stranici Croatia Airlinesa dok se na drugim prodajnim mjestima naplaćuje dodatnih 30 eura naknade za izdavanje. Sa sobom možete imati komad prtljage do 23 kilograma, a u cijeni su hrana i piće te mogućnost online odabira sjedala.

Do 25. siječnja traje i akcija Air Francea u kojoj se jednosmjerna karta od Zagreba do Pariza može kupiti za 59 eura, a povratna za 112 eura. Karte su jeftinije jer, za razliku od klasičnih letova, na ove povoljnije možete ponijeti samo 12 kilograma ručne prtljage dok se ostala dodatno naplaćuje od 15 eura za stvari koje predate 24 sata prije leta do 30 eura za kovčege predane na šalteru u zračnoj luci. Promjena datuma putovanja ni povrat novca nisu mogući, a krajnji rok za putovanje je 29. ožujka.

Iz Zagreba se, u ponudi e-toursa, povoljno može letjeti i do Berlina s Lufthansom te Istanbula zrakoplovima Turkish Airlinesa

Za povratnu kartu do Berlina s pristojbama i troškovima treba izdvojiti 836 kuna. Možete je kupiti do kraja siječnja te iskoristiti do 30. ožujka za trodnevno putovanje preko tjedna ili za vikend. Promjene datuma putovanja ili povrat novca također nisu mogući.


Let do Istanbula i nazad još je povoljniji, a u cijenu od 763 kune uključene su pristojbe zračnih luka i trošak izdavanja. Iako i ovu povoljnu kartu morate kupiti do 31. siječnja i ne možete je mijenjati, na istanbulski city break možete otputovati sve do kraja travnja.

Povoljno i preko oceana

Do 31. siječnja mogu se nabaviti i povoljne karte za 'drugu stranu Bare', točnije najveći američki grad New York. Akciju za put iz Bruxellesa do New Yorka, do kojega u ovoj ponudi možete letjeti do travnja, nude KLM, Air France Delta. No uvjet za to da se Velike Jabuke dočepate za samo 289 funti ili oko 2.600 kuna, što je inače dvostruko jeftinije od uobičajene cijene karte iz Zagreba, je to da vam polazna stanica bude željeznička postaja Brussels Gare du Midi. Portal jeftinoputovati.com piše da je brzi vlak iz Bruxellesa za Pariz ili Amsterdam uključen u cijenu, a obavezno je ići vlakom jer u protivnom nećete dobiti boarding pass

Taj je portal pronašao i povoljan let za Peking za tek 370 funti ili oko 3.400 kuna, uz odabrani datum polaska 3. lipnja i povratak 21. lipnja. U cijeni je povratna karta s prtljagom i svim davanjima te ugodnošću i luksuzom koji jamči Qatar Airways.