POSVE OČEKIVANO

Diktira trendove: Meghan Markle najmoćnija je osoba u svijetu mode

19.11.2019 u 18:13

Bionic
Reading

Meghan Markle, vojvotkinja od Sussexa i supruga princa Harryja otkad je postala zaručnica jednog od najpoželjnijih neženja s kraljevskih dvora, u fokusu je modnog svijeta, a sve što odjene odmah postane novi trend

Lijepa glumica rođena u Kaliforniji koja je ove godine u svibnju postala prvi puta mama malenog Archieja, bez sumnje je jedna od trenutačno najvećih modnih ikona čiji profinjeni stil žele kopirati mnoge trendseterice.

  • +10
Meghan Markle Izvor: Profimedia / Autor: Doug Peters / PA Images / Profimedia

Svojim je elegantnim stajlinzima i osjećajem za detalje osvojila zaljubljenice u modu koje s velikom pozornošću prate svako njezino pojavljivanje u javnosti.

Svjetski su se mediji već u nekoliko navrata pozabavili s terminom 'Meghan efekt' nakon što su se rušile stranice brendova nakon što je njihove proizvode odabrala najstajliš pripadnica kraljevske obitelji poput Veje, Outland Denima, Strathberryja i dr.

  • +3
Meghan Markle Izvor: Profimedia / Autor: Jeremy Selwyn/Evening Standard / Press Association / Profimedia

Iako je u posljednje vrijeme u nemilosti britanskih medija zbog kompliciranih odnosa u kraljevskih obitelji, ne može se poreći utjecaj njezin utjecaj na modu - na kraju krajeva, naziv 'Markle Sparkle' skovan je u odnosu na utjecaj na tržištu jer je prodaja određenih komada odmah porasla čim je to viđeno na vojvotkinji od Sussexa.

Stoga ne čudi kako je Lyst, najpoznatija modna tražilica na svijetu, u svojem godišnjem izvještaju za ovu godinu upravo lijepu Amerikanku koja se proslavila ulogom u TV seriji 'Suits' postavila prvo mjesto top ljestvice najutjecajnijih osoba u svijetu mode (tzv. Power Dresser) onih koji diktiraju najveće trendove.

  • +5
Meghan Markle Izvor: Profimedia / Autor: Chris Jackson / PA Images / Profimedia

Prema Lystu, odjeća koju je nosila Meghan Markle potaknula je prosječno povećanje za 216 posto u potrazi za sličnim komadima.

Primjerice, kada je vojvotkinja nosila nekoliko haljina-košulja tijekom nedavne turneje po Južnoj Africi, potraga za takvim modelima porasla je za 45 posto u odnosu na mjesec dana, po Lystu, a njezina haljina Club Monaco osobito je bila popularna: porasla je za vrtoglavih 570 posto.

Prema Elizabeth Holmes, dugogodišnjoj novinarki i autorici knjige o kraljevskoj modi', Meghanina moderna estetika privlači drugačiju bazu obožavatelja od šogorice Kate Middleton.

  • +8
Meghan Markle Izvor: Profimedia / Autor: James Whatling / MEGA / Mega Agency / Profimedia

'Meghan je svojim minimalističkim, a opet trendi kombinacijama privukla posve drukčije fashionistice', objasnila je Holmes.

Iza Meghan, na ovom su se popisu najutjecajnih osoba našli i glumac Timothée Chalamet, zvijezda filma 'The King' na drugom mjestu, a slijede ga glumica i pjevačica Zendaya i nova glazbena senzacija Billie Eilish.

Na popisu su i reperica Cardi B i K-pop zvijezda Lisa iz Blackpinka. Najmlađa članica klana Kardashian-Jenner Kylie Jenner koja je prošle godine zasjela na prvo mjesto iste Lystove top ljestice ove se godine našla tek na broju 7.

Na ovom su se godišnjem popisu Lysta našli i: pjevačica Lizzo, bivši član One Directiona Harry Styles i Billy Porter.