Kraljevsko vjenčanje

Dijamantni buket i tijara s 838 dijamanata: Ovaj je nakit nosila princeza hrvatskih korijena

02.02.2024 u 18:27

Bionic
Reading

Anisha Isa Kalebic početkom siječnja ove godine udala se za princa Mateena, a brunejska kraljevska obitelj okitila ju je vrlo vrijednim komadima nakita

Dijamanti su najbolji prijatelji svake djevojke, a nitko to ne zna bolje od Anishe Kalebic, čija su vjenčana izdanja bila ukrašena najvrjednijim komadima nakita! Nije neka tajna to da je sultan od Bruneja Hassanal Bolkiah jedan od najmoćnijih svjetskih vladara, pa ni odabir nakita za lijepu snahu nije podbacio.

Anisha je svoju bijelu vjenčanu haljinu dopunila upadljivim dijamantnim naušnicama i ogrlicom, vrlo sličnom onoj koju je nosila princeza Fadzilah na svojem vjenčanju 2022. godine. Također, u rukama je nosila jedan od kraljevskih dijamantnih buketa iz kolekcije dostupne za sve mladenke u široj obitelji od 1990-ih.

Međutim najspektakularniji dio vjenčanog outfita bila je naravno spektakularna dijamantna tijara.

Prvi je put viđena na princezi Azemah, sestri princa Mateena, a nosila ju je na vjenčanju s princem Baharom u siječnju 2023. Tijaru je dizajnirao po narudžbi singapurski draguljar Flower Diamond, a navodno vrijedi 10 milijuna funti. Procjenjuje se da se sastoji od 838 dijamanata ukupne težine 132 karata, a svi su umetnuti u bijelo zlato.

  • +34
Vjenčanje brunejskog princa i Anishe Ise Kalebic Izvor: Profimedia / Autor: IQBAL SELAMAT / AFP / Profimedia

Tijara ima i skrivenu simboliku koja upućuje na kulturu Bruneja, a prikazana je kroz oceanske valove, kao i polumjesec – simbol islama.

Nakon ceremonije, Anisha se presvukla u svjetlucavu haljinu Zuhaira Murada za svečani banket. Zamijenila je tijaru šogorice princeze Azemah tijarom kraljice Salehe – prve supruge sultana. Ova se tijara nosila na mnogim brunejskim kraljevskim vjenčanjima, a posljednji put na vjenčanju princeze Fadzilah 2022. godine.