NA OVO PAZITE

Deset pravila za savršene oči

10.06.2013 u 11:42

Bionic
Reading

Novi beauty must have su savršene duge trepavice. No kako bi izgledale besprijekorno, morate poštivati ova pravila za nanošenje maskare

Za najbolji rezultat prilikom nanošenja maskare trebali biste se držati ovih pravila.

Odaberite specifičan izgled Iako vam svi proizvođači obećavaju dugačke i savršeno savinute trepavice, make up eksperti se ne slažu s tom tvrdnjom. Naime kažu da oblik maskare utječe na to kako će izgledati vaše trepavice. 'Želite li specifičan izgled, pazite na oblik maskare', kaže make up stručnjak Tory Surratt. Ima maskara koje će vam produžiti i učvrstiti trepavice zbog specifičnog voska u sebi, one pak s najlonskim vlaknima jako će izdužiti trepavice, no ako su ravnog oblika, neće ih uviti. Uglavnom, prilikom kupnje konzultirajte se s prodavačem i pitajte za efekt određenog tipa maskare.

Crna boja prolazi kod svih tipova žena Svatko može posegnuti za crnom, čak i plavuše. 'Cilj maskare je naglasiti oblik očiju i definirati trepavice. One trebaju biti vidljive, inače izostaje efekt', kaže make up stručnjakinja Susan Giordano. No to ne znači da trebate izbjegavati eksperimentiranje s bojama. Dodatak ljubičaste ići će odlično uz zelene oči, a plava ili pak zelena odličan su kontrast smeđim očima.

Vodootporne maskare čuvajte za posebne prilike Ove maskare je mnogo teže ukloniti i bolje ih je ne upotrebljavati svakodnevno, ukoliko baš ne morate. Vodootporne maskare čuvajte za prijateljičino vjenčanje ili neke druge posebne prigode.


Za savršen oblik ne zaboravite na uvijač za trepavice Uvijač za trepavice u nekoliko sekundi dat će vam seksi izgled. No prilikom njegova korištenja trebate pripaziti na redoslijed. Naime uvijek je dobro prvo uvijačem oblikovati trepavice, a potom na njih nanijeti maskaru, tako bar savjetuje make up stručnjak Giordano. Maskara vam se neće zalijepiti za uvijač i nećete strahovati da ćete slučajno iščupati trepavicu. Savjetuje i da stisnete uvijač i držite ga tri do pet sekundi. Nakon toga tri puta ih stisnite prema rubu u trajanju od sekunde.

Dodajte punoću i dramatičan izgled Nakon što uvijete trepavice stavite maskaru na gornje i donje trepavice. Zatim dodajte maskaru gustom četkicom koja daje volumen. Da začinite look, na rubove trepavica nanesite još dva sloja maskare.

Povećajte oko ovim trikom Za još bolji efekt maskaru stisnite papirnatim ručnikom. Nanesite jedan sloj na trepavice, a potom sačekajte da se malo osuši. Nakon toga nanesite novi sloj maskare. Ponovite postupak dok ne dobijete željeni izgled. Ovako će vam oči izgledati puno veće.

Ne zanemarujte donje trepavice 'To je završni korak za smokey eyes', kaže make up stručnjakinja Pati Dubroff. Za svakodnevni izgled nanesite mali sloj maskare na donje trepavice, a za bolji efekt birajte uže i manje maskare koje će vam odlično doći prilikom nanošenja duž cijelog oka, posebno u kutovima.

Probajte spidery look trepavice Naime razmaknute trepavice naziva spider lash nisu više znak neukusa, a sve zbog novih tehnika nanošenja. Ipak, morate ekstra paziti da ne izgledate neuredno.

Odstranite grudice Za besprijekoran pogled i trepavice iz snova posljednji korak je uklanjanje grudica koje su se možda napravile. Čistom i suhom četkicom počešljate trepavice, dok je još maskara vlažna.

Uvijek detaljno skinite ostatke maskare Nemojte štedjeti na sredstvima za uklanjanje šminke, posebno one na očima i oko njih. Birajte formule koje će uspješno odstraniti ostatke maskare, a istovremeno su nježne za vaše oči. Nakon skidanja šminke umijte se toplom vodom i stavite hranjivu kremu.