BLAGDANSKA NAGRADNJAČA

Danas poklanjaju Sony, Nivea, Aquarius Records, Schneider Electric, Police, Saponia...

07.12.2017 u 09:09

Bionic
Reading

Već osmu godinu zaredom tportal.hr daje sve od sebe i tijekom prosinca vjernim čitateljima poklanja vrijedne nagrade. Imat ćete prilike osvojiti ih svakog dana, a koje smo danas pripremili, saznajte u nastavku! U petom danu velikog blagdanskog darivanja tportala nagradit će vas Sony, Nivea, Aquarius Records, Schneider Electric, Fraktura, Police, Saponia i Tvornica kulture

Sony poklanja Sony Xperia L1 - elegantan smartphone s impresivnim zaslonom i moćnim performansama. Xperia L1 je pametan telefon s velikim 5,5-inčnim HD zaslonom i fluidnim performansama koji ćete odmah zavoljeti. Nenametljivim vrhunskim dizajnom dominira velik 5,5-inčni HD zaslon koji pruža fenomenalan doživljaj gledanja, bilo da uživate u omiljenom filmu kod kuće ili dok se vozite na posao (naravno, kao putnik ili suvozač). Zahvaljujući zaobljenom kućištu, bit će vam ugodno držati ga u ruci i koristiti. Četverojezgreni procesor pruža pouzdane performanse pa znate da imate telefon na koji se možete osloniti. Memorija je uz pomoć microSD kartice proširiva do 256 GB pa vam neće nedostajati prostora za vaše omiljene fotografije, filmove, glazbu i najdraže aplikacije. Aplikacije Smart Cleaner i Xperia Actions brinu se za to da smartphone fluidno radi te prilagođavaju postavke i funkcionalnost uređaja vašoj okolini. Xperia Tips je vaš osobni asistent koji nenametljivo prilagođava vaš telefon vašim željama i navikama korištenja. S glavnom kamerom s 13 MP i Autofokusom te ISO osjetljivošću 3200 (za fotografije) te prednjom kamerom s 5 MP i širokokutnim 24 mm objektivom f2,2, ovih blagdana nećete propustiti zabilježiti sve najdraže trenutke i pretvoriti ih u uspomene koje mogu trajati zauvijek!

Nivea poklanja dva Nivea Anti-Wrinkle +45 poklon paketa (dnevna i noćna krema protiv starenja kože lica). Nova linija njege protiv starenja kože lica Nivea Anti-Wrinkle Plus dubinski hidratizira kožu, štiti je od Sunčevog djelovanja te sadrži kombinaciju visokoučinkovitih sastojaka prilagođenih vašoj dobi. Linija predstavlja savršeno rješenje za žene u dobi 35+, 45+ i 55+, koje traže njegu tako mogu djelovati na pojavu bora. Kod žena starijih od 45 godina starenje kože je znatno naglašenije. Metabolizam se usporava uslijed utjecaja iz okoliša (osobito UV zračenja), a sve to se najprije manifestira na licu. Tako su u ovom periodu života najvidljiviji tragovi starenja bore i smanjena čvrstoća kože.

Za ovu skupinu žena Nivea je pripremila liniju Nivea Anti-Wrinkle + Firming, koja vraća čvrstoću koži i vidljivo smanjuje čak i izraženije bore. Dnevna krema sadrži ulje sjemenke marelice, koje djeluje na čvrstoću kože; shea maslac, koji ojačava njenu prirodnu zaštitnu barijeru i hidratizira, te UV filtre. Noćna krema kombinira djelovanje visokohranjivih sastojaka – točnije ulja makadamije i pantenola. Za više informacija o Niveinim proizvodima posjetite: http://www.nivea.hr. Pratite novosti o Niveinim proizvodima prijavom za primanje newslettera na: www.nivea.hr/o-nama/beiersdorf/Newsletter. Na Facebooku pratite NIVEA Hrvatska.

Aquarius Records poklanja albume Bow vs Plectrum – Strings Only, Songkillers – Dio mene i The Frajle – A strana ljubavi.

Bow vs Plectrum – Strings Only (gudalo protiv trzalice) je duo Filipa Novosela (tambura) i Tihomira Hojsaka (kontrabas) nastao na ideji da se kombiniraju dva žičana instrumenta uz različite tradicije sviranja. U nakladi Aquarius Recordsa objavljen je njihov drugi studijski album 'Strings Only', snimljen u suradnji s gudačima Zagrebačke filharmonije. Prvijenac 'Bow vs Plectrum', objavljen u travnju 2016., donio je osvježenje na hrvatsku i svjetsku instrumentalnu etno scenu, pa su u zadnjih godinu i pol obišli Hrvatsku, BiH, Srbiju, Sloveniju; svirali u Austriji, Italiji i Belgiji, odsvirali američku turneju, s koje su se vratili s priznanjima američkog Kongresa i kalifornijskog senata, a nedavno su ostvarili i sjajan uspjeh u Kini.

Songkillers – Dio mene. Najbolje od Songkillersovog glazbenog repertoara od početaka do 2014. godine. Vjerujemo da uživate uz pjesme poput 'Dio mene', 'Molim sate', 'Malo ljubavi', 'Tako volim što te znam', 'Medena' i druge. Kao i većina bendova u ovo predblagdansko vrijeme, Songkillersi su izuzetno aktivni, a izdvajamo koncert 16. prosinca na Adventu u Klovićevim dvorima.

The Frajle – A strana ljubavi. The Frajle su: Marija, Nataša, Jelena i Nevena koje su udružile svoje očaravajuće vokale, dvije akustične gitare i ukus za kostimografiju te napravile najzanimljiviji glazbeni performans na regionalnoj sceni. Pri tome su ove četiri dame jasno dale do znanja da imaju i veliko srce te se dio prihoda od njihovih albuma daruje raznim humanitarnim udrugama. Iz tog razloga nećemo vam pokloniti aktualni album 'Ljubav na dar', već jedno od ranijih izdanja.

Schneider Electric poklanja paket s po pet dekorativnih okvira za utičnice raznih boja. Zašto ne biste za blagdane razveselili sebe ili svoje najdraže mini makeoverom omiljene prostorije? Uz pomoć Schneider Electrica i dekorativnih okvira za utičnice i prekidače iz serije Unica, to je sjajna ideja. Pogotovo jer ćete dekorativne okvire dobiti na dar. 

Fraktura poklanja knjige Omer Rak 'Kultna posuda' i László Végel 'Balkanska krasotica ili Šlemilovo kopile'.

Omer Rak 'Kultna posuda'. Kada se na vratima njegova ureda pojavi mlada, crvenokosa i prelijepa djevojka Mija, poznati arheolog Brandt, stručnjak za neolitik, koji upravo priprema veličanstvenu izložbu o herm­­afroditima, zna da je to žena njegova života, njegova božica, kojoj će dozvoliti ama baš sve, koja će postati njegova gospodarica, a on njoj vjeran i poslušan sluga. Zaslijepljen ljubavlju, opsjednut kultom, prepun mračnih tajni iz djetinjstva, s tek jednim prijateljem, Brandt pristaje na sve te postupno biva uvučen u igru u kojoj je samo pijun. Četveronožna neolitička kultna posuda iz Danila kod Šibenika u tome će odigrati ključnu ulogu.

Hoće li matrijarhat iznova zavladati svijetom, koja je ulo­­ga hermafrodita, mogu li žene preokrenuti kotač povijesti, hoće li obred na Danilskom polju uspjeti i hoće li Brandt, arheolog koji se panično boji vrana, postati oruđe ili oružje? 'Kultna posuda', roman jednog od najboljih suvremenih stilista i poznavatelja kultnoga i okultnoga Omera Raka, uzbudljiv je triler u kojem se miješaju važne arheološke tajne, mistika, fantastika i erotika. Omer Rak rođen je 1957. u Šibeniku, gradu s kojim je ostao pupčano povezan. Piše eseje, drame i romane. Sklon je mitološkim i mističnim temama te redovito svrće pogled u se. Živi u kavezu koji svemirom zove.

László Végel 'Balkanska krasotica ili Šlemilovo kopile'. Osebujni kovač grbova za sve režime Franjo Šlemil najradije bogu krade dane na terasi novosadskog hotela Luxor, odmah do svoje kućice s radionicom i vrtom. No na njegovu je imovinu oko bacio vlasnik hotela, sumnjivi biznismen Kotarac, koji se obogatio švercajući naftu i ratujući u Hrvatskoj i Bosni. Franju jednog dana posjeti misteriozna hotelska pjevačica Laura Rottenbiller raspitujući se o njegovoj obitelji. Naime svi se još dobro sjećaju njegova djeda, Jánosa Slemila, koji je izučio mehaničarski zanat kod gospodina Schwarza, a nakon 1918. i preuzeo njegovu radionicu. Tijekom godina János je postajao Jovan, pa Johann, a sve je promjene režima i država uspio preživjeti na vrlo zanimljive načine. Ipak, Franjo još uvijek traži odgovore čije je on zapravo kopile i gdje je završila balkanska krasotica...

'Balkanska krasotica ili Šlemilovo kopile' izvanredan je roman mađarskog književnika rođenog u Vojvodini, Lászla Végela. Rođen je 1941. u Srbobranu u Vojvodini. Studirao je mađarski jezik i književnost na sveučilištu u Novom Sadu, kao i filozofiju u Beogradu. Radio je u više medija (član redakcije časopisa Uj Symposion, Polja i Prolog, urednik subotnjeg kulturnog dodatka lista Magyar Szo, kazališni kritičar Politike, dramaturg Televizije Novi Sad). Djela su mu prevedena na albanski, bugarski, engleski, hrvatski, nizozemski, njemački, slovenski i srpski.

Police poklanja Police To Be MR BEAT miris. Otkrijte miris mladenačke energije u novim Police To Be MR & MISS BEAT mirisima! Namijenjeni su onima koji miris smatraju dijelom svog identiteta. Baš kao i u glazbi, mirisne note se ovdje pažljivo biraju i spajaju: citrusne note s mirisom začina, tople aromatične note s ugodnim drvenastim. Police To Be MR & MISS BEAT mirisi dinamični su i zanimljivi, a najbolje pristaju onima koji život žive punim plućima. Crvena bočica sadrži MISS BEAT koktel đurđica, kokosa, crnog ribizla, ruže i bijele breskve. MR BEAT dolazi u elektrizirajuće plavoj bočici, a za magnetnu privlačnost njegovog mirisa zaslužne su citrusne, začinske i drvenaste note. Potražite ih u dm i Bipa prodavaonicama po cijenama od 169,90 kuna za MISS BEAT i 159,90 kuna za MR BEAT.

Saponia poklanja dva poklon paketa. Faks helizim Premium Formula – hrvatska kvaliteta i povjerenje od 1968. Svježa i mirisna odjeća, udobna za nošenje, meko i mirisno posteljno rublje i ručnici užitak su za cijelu obitelj. Faks helizim svojom vrhunskom kvalitetom već generacijama domaćica pomaže u njihovoj brizi za obitelj. Faks helizim Premium formula je univerzalni deterdžent za strojno pranje svih vrsta rublja (osim vune i svile) na temp. 20-90°C. Snaga multienzima u sinergiji s ostalim komponentama formulacije djelotvorno uklanja različite tipove mrlja. Formulacija je posebno djelotvorna na niskim temperaturama pranja već od 20°C te omogućuje štednju energije. Odjevni predmeti će ostati duže kao novi  jer su pomno izbalansirani sastojci koji njeguju vlakna odjeće. Blistava bjelina i profinjeni miris zasigurno će oduševiti svaku domaćicu. Faks helizim - tako mirisan i čist.

Ornel French style – Kada miris dobije ime. Stopi hladne i tople boje, izaberi najdraži odjevni predmet, zaustavi vrijeme i ogrni se zavodljivim i nježnim dodirom. Ove jeseni nova linija Ornela će u vaš styling unijeti savršenstvo parfema i dozu pariškog chica. Inkapsulirani miris u Ornelu French style oslobađa miris na rublju, otkrivajući neodoljivu raskoš i mekoću rublja. Svakim dodirom probudit ćete neodoljive mirisne užitke nadahnute francuskim chicom. Zamislite da vas ljudi prepoznaju zatvorenih očiju. Miris Ornel est À la mode obećava zadovoljstvo svakog pokreta samouvjerenim, snažnim i odlučnim osobama. Traperice širokog kroja, bijela majica i beretka dovoljni su da izađete i zadivite sve oko sebe. Bilo da ste zavodljivi, tajnoviti ili elegantni, zasigurno će vas oduševiti upečatljivo profinjen voćno-cvjetni miris omekšivača Ornel est Très jolie. Lepršava haljina, kožna jakna, visoke potpetice i malo maskare dat će vam pravu dozu spontanosti i neovisnosti.

Jedinstvena, profinjena i sofisticirana kreacija Ornel est Chic poziva vas da se predate izazovnom i slatkom mirisnom ozračju te ostavite za sobom zavodljiv mirisni trag sofisticirane elegancije. Mala crna haljina, omiljena torbica i crveni ruž za usne odrazit će ljepotu profinjene jednostavnosti. Moderni i glamurozni, delikatno osmišljeni miris Ornel est Unique neka budi u vama skrivenu jedinstvenost. Vožnja biciklom, šetnja psa ili glamurozna večera u kombinaciji s Ornelom poziva vas da se predate izazovno slatkom mirisnom ozračju punog samopouzdanja. Ornel French style modni je imperativ sezone i na vama je da odaberete svoj miris jer su to kombinacije u kojima ćete se osjećati kao da se šećete ulicama Pariza.

Tvornica kulture poklanja 4x2 ulaznice za koncert grupe Kojoti 9. prosinca u Tvornici kulture. Grupa Kojoti održat će 9. prosinca u Tvornici kulture prvi samostalan zagrebački klupski koncert od velikog povratka na scenu. Za mnoge jedan od ponajboljih rock 'n' roll bendova ovih prostora ponovo se okupio nakon čak 17 godina duge hibernacije i povratničkim nastupom na zagrebačkoj Brijačnici u siječnju pokrenuo izuzetno uspješan comeback. Ovo ljeto bend je nanizao dvadesetak nastupa na festivalima po cijeloj regiji, dokazavši da je kemija među njima i dalje živa, a da sve neće stati samo na koncertima, vidjet će se već do kraja godine. Njihov izdavač Dancing Bear priprema boxset koji će sadržavati tri dosadašnja studijska albuma – 'Kojoti', 'Halucinacija' i 'Sex Disco Kung Fu'. Paralelno sa starim pjesmama objavit će novi singl, kao najavu budućeg izdanja, a premijera mu se očekuje u sljedećih nekoliko tjedana. Vrhunac koncertnih aktivnosti Alen Marin, Davor Viduka, Bobo Grujičić i Vanja Marin pripremaju na prvom solo nastupu u Zagrebu planiranom za subotu 9. prosinca u Tvornici kulture.

Erotic Biljan and His Heretics, davno potvrđeni junaci domaće garage rock scene, nastupit će kao gosti na prvom samostalnom zagrebačkom koncertu grupe Kojoti ove subote 9. prosinca u Tvornici kulture. Uz sve to, na dan koncerta u prodaju će za najzagrijanije i najbrže fanove biti pušteno tek 100 komada trostrukog boxseta 'Dragocjeno raskošno blistavo'. U to luksuzno, lijepo dizajnirano izdanje, bit će zapakirana sva tri albuma plus neobjavljene snimke, a sve to popraćeno bogatom knjižicom s velikim brojem fotografija, tekstova i osvrta na rad grupe Kojoti. Boxset će nakon koncerta, od ponedjeljka 11. prosinca biti pušten u regularnu prodaju u CD shopovima Dancing Beara. Ulaznice se mogu kupiti po cijeni od 60 kuna u pretprodaji, dok će na dan koncerta za ulaz trebati izdvojiti 80 kuna. Službena prodajna mjesta: Tvornica kulture, Ljudevita Posavskog 1 / Aquarius CD shop, Varšavska 13, Zagreb / Dancing Bear, Gundulićeva ul. 7, Zagreb / Dirty Old Shop, Tratinska 18, Zagreb / Rockmark, Berislavićeva 13, Zagreb / www.entrio.hr.

Sudjeluj i osvoji pregršt vrijednih nagrada! Dobitnici su Dalija Hajro (Sony Xperia L1), Ivana Vazgeč (Nivea Anti-Wrinkle +45), Marijana Vuk (Nivea Anti-Wrinkle +45), Danijel Barbarić (album Bow vs Plectrum – Strings Only), Marija Kunac (album Songkillers – Dio mene), Marija Mičuda (album The Frajle – A strana ljubavi), Siniša Vernik (Schneider Electric), Renata Bernić (knjiga Omer Rak 'Kultna posuda'), Gorana Rabar (knjiga László Végel 'Balkanska krasotica ili Šlemilovo kopile'), Kristijan Majić (Police To Be MR BEAT miris), Jasminka Čule (Saponia poklon paket), Elizabeta Gojan (Saponia poklon paket), ulaznice za koncert grupe Kojoti osvojili su Nataša Balaško, Ivana Roca, Marin Bjeliš i Josipa Perhat.