JOSIPA I ĐURĐA

Dame sa stilom: Hrvatske kraljice modne avangarde nitko ne može nadmašiti

03.07.2017 u 10:30

Bionic
Reading

Nerazdvojne prijateljice, neponovljiva glazbenica Josipa Lisac i Đurđa Tedeschi, umirovljena sutkinja i majka poduzetnika Emila Tedeschija, svojim osebujnim modnim stilom uvijek privlače poglede

Dvije dame ponovno su bile u središtu pozornosti na otvorenju izložbe britanskog umjetnika Barija Goddarda u Dubrovniku.

Josipa Lisac i Đurđa Tedeschi potvrdile su da su doista neokrunjene kraljice avangarde u Hrvata te da ne slijede modne trendove, već ih stvaraju.

  • +3
Izložba Barija Goddarda u Dubrovniku Izvor: Promo fotografije / Autor: Pomo

Uvijek drukčije, ove dvije modne zaljubljenice bile su itekako zapažene odlučivši se za smjele kombinacije u crnom koje su začinile efektnim detaljima. Josipa je all black outfit začinila velikom mašnom od tila u kosi u intenzivnoj ružičastoj, rukavicama i torbicom u plavoj boji, dok je Đurđa Tedeschi ostala dosljedna svom stilu. Zanimljivu asimetričnu haljinu s puf rukavima i golim leđima podignula je omiljenim modnim detaljima: velikom maramom, šeširićem i čipkastim rukavicama.

Ove modne imperatorice nikad se nisu uklapale u stilske stereotipe, a svoj stil s godinama su dovele do savršenstva.

Izložba 'From Illyria to Elsinore' britanskog umjetnika Barija Goddarda otvorena je u dubrovačkoj palači Sponza u sklopu Midsummer Scene Festivala. Fotografije prikazuju ljepote Hrvatske i vode na nesvakidašnje putovanje najljepšim dubrovačkim lokacijama, kao i uzbudljivim scenama tragedije 'Hamlet' te komedije 'Na Tri kralja' odigranim na prošlim izdanjima Midsummer Scene Festivala.  

Izložbu, koja traje do 7. srpnja, osim Josipe i Đurđe, pogledale su direktorica TZ-a Dubrovnik Romana Vlašić, počasni britanski konzul Mark Thomas, voditeljica Darija Mikulandra, glumačka postava 'Sna Ivanjske noći', članovi Kazališne družine Kolarin i dr.