MIRNA MEDAKOVIĆ

'Da mogu, oblačila bih se samo u Max Mari i Dolce&Gabbani'

30.04.2015 u 07:08

  • +3

Mirna Medaković

Izvor: Pixsell / Autor: Pixsell

Bionic
Reading

Mlada glumica Mirna Medaković ima jednu od glavnih uloga u popularnoj humorističnoj seriji 'Kud puklo, da puklo', a za tportal otkrila je što voli odijevati, čije bi si krpice rado priuštila i kako brine o njezi kože

Kako njegujete lice, koji su vam najdraži kozmetički proizvodi?

Svakodnevno čistim lice Bioderminom micelarnom otopinom i četkicom Visapure. Od krema trenutno koristim Nuxe za područje oko očiju i kremu za lice za normalnu kožu. Ponekad lice mažem arganovim ili lješnjakovim uljem. Vjerujem da lijepa koža ovisi, ne samo o onome izvana, već i o načinu na koji živimo i o onome što unosimo u svoje tijelo. Trudim se živjeti zdravo.

Što od kozmetike uvijek imate u torbi?

Mogu bez svega od dekorativne kozmetike, najsretnija sam kad samo namažem lice kremom. U torbici najčešće nosim labelo Uriage i kremu za ruke.

Držite li do svih beauty pravila ili pokoje i prekršite?

Nikada ne nanosim novi sloj pudera ili maskare ako nisam onaj stari skinula, ali ponekad napravim iznimku i zaspem sa šminkom na licu, to su iznimno rijetki momenti, ali se dogode. A zar nisu pravila da bi se kršila?

Kakva vam je rutina uljepšavanja općenito?

Šminkam se skoro svakodnevno, a ako nisam na poslu i od mene se ne zahtijeva teža šminka, stavim samo puder, rumenilo i maskaru. Za večernje izlaske najčešće usne namažem ružem tamnije boje.

Kada otkrijete frizuru koja vam se sviđa, nosite li je dugo ili ste skloni eksperimentiranju?

Voljela bih da kosa može narasti u jednom danu, onda bih jedan dan imala kratku kosu, a drugi dan dugu. Volim sve dužine kose ako je ona zdrava i njegovana. Možda ne bih toliko eksperimentirala da se ne bavim ovim poslom, nego bih stalno imala dugu kosu svezanu u pletenicu.

Pratite li rad dizajnera, čiju odjeću najradije nosite?

Pratim, iako ih rijetko nosim. Sviđa mi se rad Zorana Aragovića, a još više mi se sviđa on kao osoba. Volim sve što je udobno i što me ne sputava. Volim boje. Kad mi se nešto svidi, najčešće to i kupim, osim ako ne prelazi granice mog budžeta, tada samo malo maštam o tome. Mislim da bih mogla biti model za sandale Birkenstock, natikače i papuče, imam ih pet, šest komada i svake sezone kupim novi par. Obožavam ih.

Ima li netko modni stil kojem se divite, tko su vam modni uzori?

Ne divim se nikome, a da mogu, oblačila bih se samo u Max Mari i Dolce&Gabbani.

Kupujete li odjeću planski ili usput, dok određujete ostale obaveze i jeste li fan kupnje preko interneta?

Rijetko kupujem odjeću preko interneta jer redovito odaberem krivu veličinu. Najčešće ne nađem ono što tražim pa kupim hrpu drugih stvari koje nisam trebala, a odjeće mi uvijek fali. U suknjama i haljinama mi je najudobnije i osjećam se ženstveno, a njih najčešće oblačim u svečanim prilikama.

Što vam se sviđa od nadolazećih proljetno-ljetnih trendova?

Žuto je ove sezone jako in, a to mi je druga omiljena boja. Najviše volim crvenu, iako imam najmanje crvenih stvari.

Pitate li kada dečka za modni savjet i savjetujete li vi njega?

Teško je biti objektivan prema nekome do koga ti je jako stalo.

Vidite li se jednog dana u vjenčanici? Imate li predodžbu kako bi izgledala ili ste više tip koji bi se prepustio u ruke stručnjacima?

Što jednostavnije, meni je draže. Ne bih voljela sve prepustiti stručnjacima, make-up i frizura da, ali odabir vjenčanice - nema potrebe, to mogu sama.