VRIJEDI IH ISPROBATI

Čvrsto ste odlučili početi vježbati? Evo korisnih savjeta kako da ne pokleknete

25.10.2021 u 18:53

Bionic
Reading

Koliko ste puta entuzijastično donijeli odluku da ćete od ponedjeljka krenuti s vježbanjem i nakon nekoliko dana odlučili da to nije za vas? Ako vam to zvuči poznato, evo nekoliko korisnih ideja kako ne odustati na samom početku

Tara Sutaria, 25-godišnja glumica i pjevačica, slovi kao jedna od najljepših Indijki i može se pohvaliti besprijekornom figurom, a za indijsko izdanje Voguea otkrila je na koji način uspijeva biti u zavidnoj formi.

Ako ne znate kako ne pokleknuti, evo korisnih trikova koje možete isprobati:

1. Odaberite trening koji vam se sviđa

Niste oduševljeni tjelovježbom u teretani? Nemojte se forsirati, već pronađite nešto što je po vašem ukusu. Tara Sutaria primjerice obožava ples i pilates te se drži toga. Glumica kaže da se voli držati određene rutine, a osim toga, pilates i ples pomažu poboljšati metabolizam, zdravlje srca i opće zdravlje.

2. Vježbati možete svugdje

Izgovor da ne možete vježbati jer vam se ne da ići u teretanu po kiši jednostavno ne drži vodu - jer možete vježbati i u svojem domu. Nije vam potrebno nikakvo iskustvo ili oprema da biste vježbali kod kuće i da biste se počeli osjećati mnogo bolje i fizički i psihički.

3. Trčanje je uvijek dobra opcija

Lijepa Indijka čak i kad je na putovanju ne odriče se tjelovježbe, pa se često odlučuje npr. za trčanje. Možete je vidjeti kako npr. marljivo trči izvan grada ili u nekom parku. Istraživanja također pokazuju da trčanje pomaže u razvoju mišićne i koštane snage te odlično uspijeva kontrolirati težinu.

4. Uključite pilates u svoju rutinu

Tara Sutaria obožava pilates, što nije ni čudo jer su mnoge studije pokazale da je on savršena tjelovježba za poboljšanje stanja organizma te pozitivno utječe i na um.

5. Najbolje doba dana za vježbanje je jutro

Potaknite lučenje endorfina pa svoja jutra započnite meditacijom ili jogom. Jutarnji treninzi ne samo da pomažu tijelu, već i kožu čine blistavom i svježom. Također je poznato da jutarnja tjelovježba dobro utječe na um, a što je bolje od pozitivnih osjećaja već ujutro.