SVAKA ČAST!

Čitatelji tportala obilježili Svjetski dan Downova sindroma

22.03.2014 u 12:39

  • +5

Evo kako su čitatelji Tportala obilježili Svjetski dan Down sindroma

Izvor: tportal.hr / Autor: tportal

Bionic
Reading

Simbol Dana sindroma Down su šarene čarape, vesele, različite, u bojama proljeća. A tportal.hr pridružio se akciji obilježavanja Svjetskog dana Downova sindroma. Evo kako su čitatelji tportala obilježili taj dan

Tportal.hr pridružio se akciji obilježavanja Svjetskog dana Downova sindroma koju je pokrenuo HRT. Akcija je provedena na prvi dan proljeća, 21. ožujka, koji se obilježava kao Svjetski dan sindroma Down. Taj datum predstavlja tri kopije kromosoma 21, koji je jedinstven za osobe s Downovim sindromom.

Simbol Dana sindroma Down su šarene čarape. Cilj je da svi pričaju o Svjetskom danu sindroma Down, a to možemo učiniti tako da nosimo čarape… Ali ne bilo kakve čarape, nego vedro obojene različite čarape ili čak tri čarape za tri kromosoma.

U Hrvatskoj je 1.540 osoba s Downovim sindromom, od toga 20 posto u Zagrebu, a u svijetu se svako 650. dijete rađa s tim sindromom. Osobe s Downovim sindromom su pune ljubavi, tople i iskrene te oplemenjuju svaku osobu, a unatoč poteškoćama s kojima se susreću, uvijek ostaju puni ljubavi i odani.

Simbol Dana sindroma Down su šarene čarape, vesele, različite, u bojama proljeća, a naše čitatelje na Facebooku pozvali smo da u cilju obilježavanja Svjetskog dana Down sindroma obuju dvije različite šarene čarape i pošalju nam fotografije – ne propustite u fotogaleriji pogledati kako su čitatelji tportala obilježili taj dan.