ŠOKANTNO ALI ISTINITO

Čime su to žene opterećene trećinu svog vremena

12.12.2013 u 10:34

Bionic
Reading

Svi znamo da izgled utječe na samopouzdanje, barem u jednom razdoblju života, no novo istraživanje brenda Lycra otkrilo je kako se žene neugodno i nezadovoljno svojim tijelom osjećaju čak trećinu godine

Sezona domjenka i zabava je blizu, no žene su još  opterećene svojom figurom, a pripreme za zabave izazivaju im stres koji traje tjednima.

Naime, istraživanjem koje je provelatvrtka Lycra Beauty Brand iz Velike Britanije otkriveno je koliko izgled utječe na samopouzdanje žena. Čak trećinu godine žene se osjećaju neugodno i nezadovoljno svojim izgledom. Čak je polovina žena 90 minuta dnevno iznimno opterećena izgledom i o tome razmišlja, a pet posto žena na brigu o izgledu troši čak četiri sata dnevno.


Osim toga većinu žena ručak s prijateljima ili izlazak s novim partnerom vodi u takav stres koji proživljavaju tjednima. Muče se jer ne mogu naći odgovarajuću odjeću kojom bi prikrile nedostatke.
Devet od deset ispitanica otkrilo je da u pravilu izabere odjeću za koju smatra da im prikriva najveći nedostatak.
I izbor donjeg rublja velika je dilema, o kojoj razmišljaju čak 39 minuta tjedno.

Sat i 26 minuta pak troše na razmišljanje i nervozne pokušaje da sakriju svoje obline.

'Svi imamo takve dane kada se osjećamo napuhnuto, ili samo malo više svjesno svojih nedostataka, ali dokaz da su žene baš toliko zabrinute zbog izgleda zbilja je šokantan', rekla je Michele Duncan, marketinška menadžerica u Invisti koja u posjedu ima i Lycra Brand, dodajući kako se većina ovih problema može riješiti odabirom korzeta koji bi oblikovao tijelo.

Zanimljivo je i kako prosječna žena tjedno potroši 50 minuta razmišljajući o tome što će odjenuti, a čak sat i 32 minute potom razmišlja hoće li u tome što je izabrala izgledati dobro.