OTVARAJU SPLITSKI FESTIVAL

Cico Kranjčar će zapjevati s Duškom Lokinom

13.06.2010 u 08:00

Bionic
Reading

Na otvorenju Splitskog festivala 30. lipnja u ulozi pjevača pojavit će se Cico Kranjčar koji će s Duškom Lokinom zapjevati 'Serenadu'

Večer otvaranja Splitskog festivala humanitarnog je karaktera, a želja pjevača je upozoriti na nasilje u obiteljima, školama i na stadionima. Prema pisanju 24sata, organizator festivala Neno Ninčević odabrao je pjevače koji će nastupiti sa Zdravkom Mamićem, Igorom Štimcem, Cicom Kranjčarom, Željkom Kerumom...

Duško Lokin (67) na humanitarnoj večeri zapjevat će s prijateljem Cicom Kranjčarom (53), kojeg poznaje od 1978. Naime, Lokinov zet Mladen Munjaković igrao je s Kranjčarom u Dinamu.

'Pjevam uglavnom po feštama s društvom, pod tušem i u automobilu. No sa zatvorenim prozorima. Nikad nisam želio biti glazbenik, ali dobar glas imam u genima. Moj brat je završio glazbenu akademiju', rekao je za 24sata Cico.

S Lokinom je u glazbenom studiju u Dubravi odradio prvu tonsku probu. Pjevat će 'Serenadu' Mate Miše Kovača jer je Cico najradije zapjeva dok se tušira.

'Cicu sam odabrao jer je sad in. Velika je zvijezda. Nazvao sam ga onako skromno i pitao ga: Cico, prijatelju, bi li ti sa mnom pjevao? Ma nisam ni završio rečenicu, a on je već počeo pjevati tu pjesmu', pohvalio se Lokin.

Cico je dodao da koreografiju neće imati jer su njih dvojica dovoljni na pozornici.