ŽENA KOJA NE STARI

Christie Brinkley uskoro će proslaviti 67. rođendan: 'Nikad nisam osjećala da imam godina onoliko koliko brojke pokazuju, sve do sad'

27.01.2021 u 13:56

Bionic
Reading

Za šest dana bivši supermodel Christie Brinkley proslavit će svoj 67. rođendan, povodom kojeg se obratila svojim fanovima na Instagramu, otkrivši im kako se osjeća godinu starija, posebno nakon što je u kratko vrijeme imala problema sa zdravljem

Iako mnoge žene u njezinim godinama više ni ne slave rođendane, Christie Brinkley i dalje raduju njeni rođendani. Na šok i nevjericu mnogih, nekadašnji supermodel uskoro će proslaviti 67. rođendan, no ona se tako ne osjeća, a bome tako ni ne izgleda.

Lijepa plavuša svojim mladolikim izgledom ne prestaje oduševljavati javnost. Iako će uskoro kročiti u sedamdesete, Brinkley izgleda barem upola mlađe. Slavna ljepotica koja je 70-ih i 80-ih žarila i palila naslovnicama modnih časopisa proslavit će svoj rođendan 2. veljače, povodom čega se oglasila na svom Instagram profilu.

'Za 8 dana je 'beskrajan dan'! A ja ću 17. put napuniti 50 godina! LOL!, našalila se Brinkley na svoj račun uz fotografiju na kojoj pozira u sportskom grudnjaku i tajicama. Zaista je teško povjerovati da je bivša manekenka i danas uspješna poduzetnica na pragu sedmog desetljeća svog života, no nju godine nimalo ne brinu.

'Volim rođendane! Jedino ne volim brojke pa ih uglavnom ignoriram. Nikada nisam osjećala da imam godina onoliko koliko brojke pokazuju... sve do ove godine', nastavila je Brinkley.

'Nakon gadnog prijeloma desne ruke i ukliještenja ramena nisam više mogla raditi plankove, trbušnjake i vježbe koje sam inače radila, a uz to se pogoršala i situacija s mojim kukom koji je bio u sve lošijems tanju iz godine u godinu, zbog čega nisam više mogla voziti bicikl... Počela sam se osjećati limitirano, ograničeno! Usudim se reći staro!', iskrena je u svojoj ispovijesti bivša manekenka koja je nekad svakodnevno trenirala i vodila računa o prehrani.

Brinkley je nebrojeno puta istaknula kako svoj mladoliki izgled može zahvaliti striktnom režimu prehrane koji uključuje duginu prehranu, odnosno prehranu baziranu na raznovrsnom voću i povrću, kao i redovitom korištenju estetskih tretmana. Kao dugogodišnja vegetarijanka pazi da joj se svaki obrok sastoji od raznovrsnog, šarenog povrća.

  • +2
Christie Brinkley Izvor: Profimedia / Autor: PLANET PHOTOS / Planet / Profimedia

'Svaki dan započinjem istom beauty rutinom već posljednjih 40 godina – čišćenjem lica. Volim raditi sitne kružne pokrete po cijelome licu, a zatim se umijem hladnom vodom. To me momentalno razbudi. Zatim nanesem hidratantnu kremu i spustim se u kuhinju napraviti mlaku vodu s limunom i kavu. Obično to ponesem sa sobom natrag u kupaonicu. Gdje započinje druga faza njege lica. Stavim tekuću podlogu na lice, te nabacam malo šminke i spremna sam za početak dana', otkrila je Brinkley u intervjuu za Hello! prije nekoliko godina.

Kao najbolju formulu za mišićavo tijelo Brinkley savjetuje kombinaciju istezanja i kardio treninga koji efikasno topi masne naslage, a najviše od svih sprava u teretani voli sobni bicikl. Nažalost, zbog zdravstvenih problema koje je imala vježbanje je morala odgoditi za neka bolja vremena.

'Jednostavno više nisam mogla raditi sve te vježbe jačanja mišića. Pored toga se u karanteni jeo i kruh od banane, što je rezultiralo dobivanjem pokojeg kilograma više. Moram priznati da sam se osjećala loše zbog svih tih ozljeda (bila sam avanturist! Auč!), no shvatila sam da moram ići korak po korak', dodala je bivša manekenka u svojoj objavi na Instagramu.

Nedavno se odlučila na operaciju kuka koju je odgađala dugih 12 godina. Posljedice su to helikopterske nesreće koju je doživjela na skijanju u Coloradu 1994. godine. Nakon pada, Brinkley je imala više operacija, uključujući injekcije plazme bogate trombocitima.

Sada kada se oporavila od operacije, konačno može opet uživati u vježbanju i vožnji bicikla.

  • +7
Christie Brinkley Izvor: Profimedia / Autor: Josiah Kamau / Buzzfoto / Profimedia

'Svakim sam danom sve snažnija i volim vjerovati da sam spremna za bilo što... planinarenje, ronjenje, paddle, jahanje, skijanje, pa čak i veliki komad rođendanske torte! Hej, mogu to potrošiti!', zaključila je Brinkley koja se polako vraća u formu.

Osim što vodi aktivan život, manekenka pazi i na svoju kožu. Redovito njeguje kožu kremama sa zaštitnim faktorom koje štite od jakog sunca, a koje je često glavni krivac za starenje kože, dok umjesto sunčanja radije koristi tonirane kreme koje su zalužne za njezin bakreni ten.