KOPIRANJE POTPLATA

Christian Louboutin tuži Yves Saint Laurent

09.04.2011 u 20:38

Bionic
Reading

Tužba je vrijedna milijun dolara, a Loubotina je posebno naljutilo to što se YSL na proizvodnju cipela s crvenim džonom odlučio ove godine, dok ih je on smislio 1992.

Christian Louboutin podigao je tužbu vrijednu milijun dolara protiv svog rivala, modne kuće Yves Saint Laurent, zbog kopiranja njihovog prepoznatljivog crvenog potplata.

Svjestan da je svijet preplavljen jeftinim kopijama njegovih cipela, Louboutin se na tužbu protiv ugledne modne kuće u vlasništvu Gucci grupe odlučio nakon što je shvatio da je YSL u siječnju ove godine lansirao nekoliko novih modela s crvenim potplatom.

'Gospodin Louboutin počeo je proizvoditi takve cipele još 1992. godine. Ideja je bila da džon cipele izgleda kao da je obojen lakom za nokte. Žene diljem svijeta to su prepoznale te dan danas, čak i ako ne znaju čija je to kreacija, pitaju prodavače za cipele s crvenim potplatama koje su vidjele u modnim magazinima', navodi se u tužbi podnesenoj sudu na Manhattanu.

Prosječan par Loubotinki stoji od 450 dolara na više (najskuplji modeli optočeni Swarovski kristalima koštaju oko 3500 dolara), dok par spornih YSL cipela stoji od 600 do 800 dolara.