OMILJENI IZBOR SEZONE

Četiri modela haljina kojih se Francuskinje ne odriču ni pod koju cijenu

16.03.2021 u 13:12

Bionic
Reading

Francuskinje stoljećima uživaju status najbolje odjevenih žena na svijetu. Oduvijek su imale pristup najluksuznijim tkaninama, najmodernijim krojevima i najtalentiranijim dizajnerima, pa nije ni čudo da svi kopiraju njihov modni izričaj. Ono što biste svakako trebali kopirati od Francuskinja njihov je pronicljiv odabir haljina, a s ova četiri modela sasvim sigurno nećete pogriješiti

Zahvaljujući planetarnoj moći Instagrama u svakom trenutku imamo uvid u ormare vodećih trendseterica koje imaju modu u malom prstu, a Francuskinje svakim danom iznova dokazuju da su žene s najviše stila. Stajlinzi francuskih instagramuša poput Lene Farl i Jeanne Damas uvijek odašilju romantične, seksi i chic signale, a posebno nam se dopada njihov odabir haljina.

'Parižanke preferiraju haljine koje prate liniju tijela i slave obline, radije nego predimenzionirane modele. Primjerice pletene bodycon ili slip haljine ne samo da 'grle' tijelo na odgovarajućim mjestima, već su i multifunkcionalne te ih je moguće nositi veći dio godine, pa su njihov omiljeni odabir', otkriva Marissa Cox, britanska trendseterica s pariškom adresom koja godinama pomno prati i kopira stil odijevanja Francuskinja.

'Tijekom proljetnih i ljetnih mjeseci nose ih u kombinaciji sa sakoom ili traper jaknom, a u zimskim mjesecima ispod pletiva', dodaje Cox.

Stil koji Parižanke također obožavaju su prekrasne cvjetne haljine koje nikad nisu i nikad neće izaći iz mode, slaže se Cox, dodajući kako su Francuskinje posebno slabe na haljine retro izgleda s potpisom brendova Rouje i Rixo.

U nastavku smo izdvojili četiri modela koji trenutno uživaju trendovski status, a kojih se Francuskinje ne odriču ni pod koju cijenu.

Cvjetne haljine

Gdje kupiti?

Pletene haljine

Gdje kupiti?

Slip haljine

Gdje kupiti?

Haljine na kopčanje

Gdje kupiti?