STALNO ZABRINUTI

Čega se najviše užasavaju žene, a čega muškarci

15.11.2013 u 14:06

Bionic
Reading

Iako je lavovski dio organizacije na plećima mladenke, mnogi muškarci tvrde da im je planiranje vjenčanja stresnije nego njihovim partnericama. Čak 23 posto muškaraca kaže kako im je organizacija 'velikog dana' bila najstresnija stvar koju su ikad učinili, navodi se u novoj studiji koja otkriva da nam tjeskobu najviše izazivaju prinova u obitelji, vjenčanje, seljenje i gubitak posla. A u samom srcu svih tih problema sjedi stalna zabrinutost zbog financija

Iako su otpornije na stres zbog vjenčanja od muškaraca, istraživanje je pokazalo da i žene pate od tjeskobe uzrokovane organizacijom vjenčanja te da su prijatelji i obitelj velik izvor tjeskobe za oba spola, piše

MailOnline. Istodobno, organizacija je na vrhu popisa stresnih događaja samo za 16 posto žena koje stresnijim doživljavaju rađanje djeteta ili selidbu.

Kad je riječ o planiranju velikog dana, ispitanici kažu da je najzahtjevniji zadatak odlučiti koga pozvati, dok su financije su drugi najveći uzrok straha (38 posto).

Nametljivi članovi obitelji (24 posto)uplitanje svekrve ili punice (23 posto) stvaraju u nekim slučajevima takve pritiske koji prijete uništiti sve, otkriva anketa provedena među 2.000 muškaraca i žena.


Selidba je najstresniji životni događaj većini anketiranih (37 posto), slijedi rađanje djeteta (34 posto), vjenčanje (18 posto) i promjena radnog mjesta (11 posto)

Kada u obitelj dolazi prinova, većina je zabrinuta hoće li imati dovoljna sna (48 posto), hoće li biti dobri roditelji (42 posto) te hoće li biti u mogućnosti priuštiti bebi sve potrebno (40 posto).

Žene se plaše promjene tijela (39 posto), trudova (44 posto), a muškarci su zabrinuti koliko će im se promijeniti način života (24 posto).