POSJET HRVATSKOJ

Camilla pokazala stil kakav njeguje i Kate Middleton

16.03.2016 u 15:00

  • +13

Vojvotkinja od Cornwalla- Camilla

Izvor: Pixsell / Autor: Pixsell

Bionic
Reading

Modni stil Camille Parker, slično kao i stil Kate Middleton, vjeran je strogim krojevima i uvijek jako konzervativan, što je u skladu s britanskom kraljevskom tradicijom. Ne može se pritom ne zamijetiti utjecaj engleske kraljice koja još uvijek čvrstom rukom vlada kraljevskom obitelji, a nerijetko i njihovim modnim kombinacijama, barem ako je vjerovati britanskim medijima. Stoga ne čudi to što modni odabiri Camille Parker-Bowles, a dobrim dijelom i Kate Middleton, nerijetko znaju izgledati kao da su isplivali iz nekih prošlih desetljeća ili iz fotoalbuma kraljice Elizabete II

Camilla Parker Bowles ili vojvotkinja od Cornwalla nikad nije bila na glasu, za razliku od omiljene princeze Diane, kao netko tko prati modne trendove, no nakon udaje za princa Charlesa u travnju 2005. ipak se podvrgla određenom makeoveru.

Do tada Charlesovu drugu suprugu nije se skoro moglo vidjeti s šminkom na licu ili urednom frizurom, a outfiti su joj se najčešće sastojali od traperica i udobnih vrećastih džempera. To ne čudi jer je riječ o ženi koja nikad nije voljela paradirati u trendi krpicama niti vrijeme provoditi u salonima za uljepšavanje. Camilla Parker Bowles nikad nije krila to da najviše uživa u vrtlarenju, lovu i jahanju konja, pa se i odijevala u skladu s tim.

No ulazak u britansku kraljevsku obitelj ipak je sa sobom donio određene promjene. Camilla je bila primorana promijeniti imidž. Promjena nije bila dramatična, ali je ipak bila zamjetna. Na svom je vjenčanju nosila svijetloplavu svilenu haljinu sa zlatnim detaljima britanskog dizajnera Robinsona Valentinea u kombinaciji s neizostavnim šeširom proslavljenog dizajnera Philipa Treacyja, ukrašenog perjem i dijamantima, a taj je dan ujedno označio početak Camilinog makeovera

Danas 68-godišnja vojvotkinja svakodnevno odlazi na feniranje, zbog čega u svakoj prigodi izgleda dotjerano i elegantno. Neugledna odjeća koju je dotad najčešće nosila zamijenjena je elegantnim, no uvijek krajnje konzervativnim opravama kakve je uostalom nosila i tijekom službenog posjeta Lijepoj Našoj.

Vojvotkinja od Cornwalla tom je prigodom bila vjerna kaputima u prljavobijeloj i ljubičastoj boji, koje je osvježila maramama, a neizostavni dio njezina outfita su i upadljivi šeširi, kakvima su inače tradicionalno vjerne pripadnice britanskog plemstva, te udobne čizme ravnih potplata.

Camilla, otkako je u braku s Charlesom, često nosi šešire, a razlog nije samo vjernost tradiciji, već i vješto balansiranje siluetom. Budući da vojvotkinja ima široka ramena, stilisti su joj savjetovali da ih nosi jer joj figura tako izgleda skladnije. S vremenom je naučila i koje joj boje najbolje pristaju pa se najčešće može vidjeti u neutralnim tonovima i pastelnim nijansama iako nije pogriješila ni odabirom upadljive ljubičaste boje, kakvu je nosila ovih dana u Zagrebu.

Vojvotkinja od Cornwalla svoje je stylinge povjerila kraljičinoj stilistici Jackie Meakin, a ona je odijeva najčešće u kreacije dizajnera Brucea Oldfielda, Anne Valentine i Vivienne Westwood. Camilla navodno mrzi šopingiranje, a za svakodnevne outfite najčešće bira sakoe i hlače iz jednog talijanskog modnog kataloga, dok joj je u odabiru cipela prvi izbor LK Bennett, jedan od omiljenih brendova Kate Middleton, čiji je modni stil također elegantan, ali i prilično konzervativan, za razliku od drugih mladih plemkinja iz europskih kraljevskih obitelji, španjolske kraljice Letizije, nizozemske Maxime ili danske princeze Mary, koje svoje stylinge nerijetko osvježavaju trendi komadima ili krojevima.