TJEDAN MODE U LONDONU

Burberry na pisti slavio kadetkinje

24.02.2010 u 15:03

Bionic
Reading

Čizme preko koljena od zmijske kože, pilotske jakne rezane u struku i vojnički kaputi zasigurno su komadi odjeće koje će modoljupci iduće zime morati imati u ormaru. Briljantne varijacije na temu pokazao je Burberry na Tjednu mode u Londonu

Britanska modna kuća Burberry lansirala je odličnu kolekciju na londonskoj modnoj pisti, a u 3D verziji pomoću live streaminga mogla ju je pratiti i publika u New Yorku, Parizu, Los Angelesu, Tokiju, Dubaiju...

Show je pratila cijela vojska holivudskih diva, mahom odjevenih u Burberryjeve kreacije: Uma Thurman, Kate Hudson, Claire Danes, Mary i Kate Olsen, Mia Wasikowska te glumac i glazbenik Jared Leto.

Burberry za sezonu jesen/zima 2010/11. diktira raskošne krznene jakne i kožuhe te komade odjeće od antilopa koji će se bez zadrške nositi na najlaganije haljinice od čipke, uz što idu čizme na vrlo visoku petu.

Burberryjev je dizajner slavni Christopher Bailey, koji i dalje njeguje militaristički duh, a i sam naziv showa bio je 'Burberryjeve kadetkinje'.

Peter Pilotto u svojoj je kolekciji spojio arhitekturu i interijere 70-ih, moderne skulpture i - majku prirodu ili, kraće, ljudsko djelo i djelo prirode. Dugačke jakne dolaze u koži koju kombinira s kukičanim dijelovima, s džepovima od lažnog krzna. Haljine na jedno rame kombiniraju se s neočekivanim komadom srebrne kože oko struka, a dio patchwork haljina dolazi u doista ekstremnim bojama.

Visoke čizme od antilop kože rezane su u fine trakice, od prstiju do koljena, što vrlo seksi obavija žensku nogu.

Issa je pokazala žarkocrvene haljinice, stisnute u struku, koje se nose na crnu dolčevitu i s lakiranim rukavicama do ramena, koktel haljinice sa šljokicama te krznene bunde.

Dan ranije publici se predstavila srpska dizajnerica Roksanda Ilinčić kolekcijom koja je dobila pohvale, kao i Cristopher Kane, Marios Schwab te Paul Smith

Večeras je na redu i jedan hrvatski brend – Hippy Garden