BEAUTY KUTAK

Budi lijepa kao Emma Watson

01.08.2012 u 08:00

Bionic
Reading

Emma Watson (22) u kratkom se roku nametnula kao novi modni uzor, a simpatična Britanka koju smo zavoljeli kao Hermione u 'Harryju Pottera' uvijek izgleda savršeno. Kako joj to polazi za rukom?

Emma je pravo osvježenje u moru slavnih šoubiz curakoje se silno trude da bi izgledale zavodljivo i šik. Mladoj Britanki to uspijeva uz minimalan napor, a njezin prirodni look dobio je samo pohvale modnih znalaca.

Mnogim djevojkama je uzor zbog zdravog odnosa prema svome tijelu.

'Moja je filozofija jesti što volim, biti zdrava i vježbati', otkriva mlada glumica.

Emma pazi što jede, no ne izgladnjuje se. Njezina se prehrana temelji na svježem voću i povrću, nemasnom mesu i cjelovitim žitaricama, kao i povremenim slatkišima, poput čokolade.

Izbjegava jedino hranu punu zasićenih masnoća, soli i rafiniranog šećera. Pije puno vode i jede nemasne bjelančevine, voće i povrće te peciva i tjesteninu od integralnog brašna. Ne skriva da ima i prehrambenih slabosti, a to su čokolada i kolač od maline, koji sama radi.

Vitku liniju duguje, osim prehrani, i sportu (obožava hokej na travi), a redovito pješači.

'Uzmem iPod sa svojom omiljenom glazbom, uskočim u udobne tenisice i odem u šetnju. Nema bolje stvari  od toga koja će me opustiti', rekla je Emma.

Kao svoje uzore po pitanju odijevanja, navodi Francuskinje koje kako kaže, uvijek izgledaju savršeno, a nimalo napadno. 'Obožavam i francuske kozmetičke proizvode na bazi termalne vode. Savršeni su za moju osjetljivu kožu', rekla je Emma koju je Lancôme angažirao kao zaštitno lice mirisa Trésor Midnight Rose te linije ruževa i lakova za nokte In Love.

Ne zaboravlja ni na kreme s visokim zaštitnim faktorom za svoju svijetlu put. Emma za sebe kaže da je tipična bljedunjava Britanka, pa uvijek nanosi malo rumenila u kremi s potpisom YSL. Za svaki dan, kako bi prikrila nesavršenosti, koristi malo korektora, a bez balzama za usne nikamo ne ide.

'Nikada ne zaboravim skinuti make-up navečer. To je ritual koji ne propuštam jer imam zahtjevnu kožu', kaže Emma dodavši da ponekad i u avionu, kad se dosađuje, nanosi hidratantnu kremu.

'Na dugim letovima često umirem od dosade pa, kako bih skratila vrijeme, nanosim hidratantnu kremu. Nikad dosta hidratacije', kroz smijeh kaže Emma.

Lijepa glumica ima još jedan isprobani trik za dodatno samopouzdanje kad se posebno osjeća bezvoljno i down.

'Ako stavim ljubičasti lak za nokte ili ruž na usne, u trenutku mi se raspoloženje popravi', otkrila je Emma Watson.