NEIZOSTAVAN PRILOG
Brz i jednostavan recept za svima omiljenu francusku salatu bez koje ne možemo zamisliti blagdanski stol

Izvor: Profimedia / Autor: Kyoko Uchida / Alamy / Alamy / Profimedia
Cure nam sline pri pomisli na slasnu francusku salatu kojom se tradicionalno častimo za blagdane pa neće biti drukčije ni ovaj put. Nema veze što francuska nije jedna od onih dijetalnih salata kakve preporučuju nutricionisti i treneri, jednom do dvaput godišnje, složit ćete se, možemo si priuštiti malo skrenuti s puta.
-
IDEJA ZA BLAGDANSKI STOL
Želite isprobati nešto posebno ovoga Badnjaka? Preukusni bakalar s povrćem je za prste polizati
-
ZA PRSTE POLIZATI
Ne znate što biste kuhali za ručak? Piletina u francuskom stilu sigurno će vas oduševiti na prvi zalogaj
-
13
Kuham i jedem ono što volim
Usprkos gastrokritičarima i zlobnim komentarima Jadranka Kosor nastavlja kuhati na Twitteru, a neke je čak zanimalo: 'Imate li dostavu?'
O kilogramima imate vremena razmišljati nakon blagdana, a do tada pažljivo čitajte kako pripremiti najukusniju francusku salatu kojom ćete zaraditi same pohvale ukućana.
Mnogi francusku salatu pripremaju dan ranije, kako bi se stigla dobro ohladiti, no stavite li je toplu na dvadesetak minuta u zamrzivač, postići ćete isti efekt. Prilikom pripreme potrebno je paziti na nekoliko trikova koji će pomoći da salata ne bude gnjecava te će joj dati bogatiji okus. Ukoliko ste u žurbi, posao si možete olakšati tako što ćete kupiti već gotovu mješavinu graška i mrkve, no izbjegavajte mješavine u kojima je dodan krumpir, jer je krumpiru potrebno duže vremena da se skuha.
Sastojci
- 450 g zamrznute mješavine graška i mrkve
- 300 g krumpira
- 200 g kiselih krastavaca
- sol
- ¼ jabuke granny smith
Sastojci za nadjev:
- 360 g majoneze (4 vrećice)
- 2 žlice kiselog vrhnja
- 1 žličica senfa
- crni papar
- sol
Priprema
1. Zamrznutu mješavinu povrća stavite u kipuću posoljenu vodu te kuhajte otprilike 10 - 15 minuta dok grašak i mrkva ne budu kuhani. Istovremeno u drugu posudu s posoljenom hladnom vodom stavite krumpir u kori da se kuha dok dovoljno ne omekša. Krumpir je važno kuhati cijelog u kori kako se ne bi raspao.
2. Grašak i mrkvu ocijedite i ohladite, a krumpiru nakon što se ohladi ogulite koru i nasjeckajte ga na jednake komadiće. Zatim nasjeckajte kiselu jabuku koja će salati dati svježinu i dodajte ju u posudu s nasjeckanim povrćem.
3. Majonezu pomiješajte sa senfom, vrhnjem, soli i paprom i dodajte u mješavinu povrća.
4. Dodajte sitno sjeckane krastavce i sve zajedno lagano promiješajte.
5. Salatu ohladite i poslužite uz puricu i mlince. Po želji možete umiješati i žlicu nasjeckanog peršina.
- božić
- hrana
- recept
- BADNJAK
- blagdani
- RECEPTI
- kuhanje
- gastro
- ručak
- tradicionalna jela
- jelo
- francuska salata
- jela
- tportalova slana kuharica
- blagdanski recepti
- slana jela


NOTHING Phone 1 5G DS
Uštedi 45€6.55", 8GB, 128GB, Android 12.
KUPI SADA

iPad
Uštedi do 12%Idealni za kreativce i svakodnevnu uporabu!
KUPI SADA

ORINK tinte
Zamjenska tintaKvaliteta i jednostavnost printanja!
KUPI SADA

VERBATIM SSD
Besplatna dostava128GB, Vi550 S3, SATA 3, 2.5", 560/430 MB/s
KUPI SADA

OCLEAN Air2T četkica za zube
Besplatna dostavaZvučna četkica djeluje na temelju zvučnih vibracija koje dovode do blagog, ali učinkovitog kretanja i cirkulacije
KUPI SADA

DYSON pročišćivač zraka
12 rata beskamatnoDyson Pure Hot & Cool Formaldahyde, pročišćava, grije i hladi.
KUPI SADA