CRNA ELEGANCIJA

Brigitte Macron pokleknula pred kultnom torbicom princeze Diane

21.03.2024 u 12:03

Bionic
Reading

Nakon susreta s predsjedničkim parom iz Litve u Elizejskoj palači, Macronovi su idućeg dana odali počast preminulom francuskom političaru i admiralu Philippeu De Gaulleu

Od početka suprugova predsjedničkog mandata, 70- godišnja Brigitte Macron ne krije privrženost komadima s potpisom francuske modne kuće Louis Vuitton.

Sa kreativnim direktorom ženske linije, dizajnerom Nicolasom Ghesquièreom, Brigitte njeguje bliske odnose od 2016. godine. Njegove kreacije gotovo uvijek dominiraju njezinim formalnim izdanjima, a njegov rad nedavno je podržala iz prvih redova na novoj reviji održanoj u pariškom muzeju Louvre.

Za svečanu komemoraciju Philippea De Gaullea, održanu u pariškom Domu Invalida, prva dama Francuske učinila je iznimku u pogledu dodataka, opredijelivši se za dobro poznatu torbicu ljute konkurencije Louis Vuittona.

Riječ je o legendarnom modelu Lady Dior, nazvanom po nikad prežaljenoj britanskoj princezi Diani.

Kako kaže priča, Bernadette Chirac, supruga francuskog predsjednika Jacquesa Chiraca, 1995. godine nazvala je Dior sa zahtjevom: željela je da modna kuća izradi torbicu po narudžbi koja će biti poklonjena princezi Diani za vrijeme njezina posjeta Parizu. Dizajn koji je proizašao iz toga itekako je bio dostojan princeze - sadržavao je crnu prošivenu kožu koja je elegantno oblagala pravokutnu 'kutiju'.

Diorova dizajnerica, Talijanka Maria Grazia Chiuri, u kolekciji za sezonu jesen/zima 2022. godine predstavila je njezinu unaprijeđenu verziju nazvanu Lady 95.22, a do danas ostaje jednom od najpoželjnijih dizajnerskih torbi na modnoj sceni.

Iako se u glavnom fokusu posljednjeg izdanja prve dame Francuske pronašla legendarna torbica Diora, komada s potpisom Louis Vuitton ni ovoga puta nije nedostajalo.

Privrženostm modnom potpisu Nicolasa Ghesquièrea na svečanoj komemoraciji istaknula je crnim kaputom strogog kroja sa efektnim, kožno-metalnim detaljima na struku.