ZDRAVO I UKUSNO

Brancin s punjenom rajčicom

20.06.2012 u 08:00

Bionic
Reading

Po ljetnim vrućinama lagana riba idealan je meni, a donosimo vam recept za brancin s punjenom rajčicom

Pred sam početak ljeta, gastro tim restorana Bon Appetit osmislio je u sklopu atraktivne ponude Smart Fooda novi ljetni jelovnik Smart Food koji zbog svoje šarolikosti progovara najrazličitijim ukusima poklonika zdrave i uravnotežene ishrane.

U jelovnik su svoja stručna znanja s područja biokemije i kulinarstva utkali Marina Vojković, Donatella Verbanac i chef Berislav Lacković, kreativni gastro trojac koji stoji iza zaštićenog koncepta Smart Fooda i koji je iz dana u dan strpljivo sastavljao savršene kombinacije namirnica, kuhao nova jela, degustirao i mijenjao sve dok nije postignut konsenzus oko najkvalitetnije kombinatorike i recepture novih jela i precizne termičke obrade koja jamči maksimalnu iskorištenost svih nutritivnih sastojaka korištenih namirnica.

Uz juhu od boba, mnoge će u novoj ponudi privući i inovativne lazanje od celera, bukovače i mozzarelle, nova vrsta salate u ljetnoj ponudi, kojoj je svoju osobnost i originalnost udahnuo chef kuhinje Bon Appetita Berislav Lacković.

Kako bi ponudili što više antioksidansa u ljetnim mjesecima, slažu se Donatella, Berislav i Marina, svi Smart Food obroci i tanjuri bit će prepuni boja i šarenila - u njima će se ovoga ljeta obavezno naći raznovrsno povrće poput špinata, rikole, boba, graška, rajčice, paprika, patlidžana, celera, quinoe i mahuna, te neizostavno voće poput jagoda, jabuka, malina i dinja.

Poslužite i osvježavajuću salatu
Brancin s punjenom rajčicom

Za punjenu rajčicu

Rajčica 4 kom
Riža 0,20 kg
Luk pola glavice
Češnjak 2 režnja
Maslinovo ulje 2 žlice
Sol i papar po želji

Brancin cca 200 gr
Bosiljak 1 grančica
Maslinovo ulje 2 žlice

Sol i papar po želji

Priprema

Brancin očistimo od utrobe i krljušti te izrežemo u file.
Bosiljak uz dodatak maslinovog ulje sameljemo u mužaru u pesto.

Luk i češnjak očistimo i sitno isjeckamo te na malo maslinovog ulja prodinstamo dodamo rižu podlijemo temeljcem od ribljih kostiju i uz miješanje i podlijevanje kuhamo oko 15 minuta. Smjesom napunimo izdubljene rajčice.

Uz rajčice serviramo pečeni file brancina sa žara i pesto od bosiljka.