STIGLO I KOD NAS

Botoksiranje kose novi je hit u domaćim frizerskim salonima

21.02.2011 u 10:48

Bionic
Reading

Nakon 'peglanja' lica, vrata i ostalih dijelova tijela, odnedavno je Hrvaticama dostupno i botoksiranje – kose!

Naravno, nije riječ o pravom botoksu nego o serumu koji popunjava vlakna kose koja je dubinski oštećena. Odlučili smo provjeriti je li riječ o još jednom mamcu za privlačenje žena u frizerske salone ili usluzi koja doista kosi, koja se zbog razvoja tehnologije sve češće tretira i mehaničkim i kemijskim sredstvima, pomaže da izgleda zdravije i sjajnije.

Objavljen rat pegli za kosu

Tretman ne sadrži kemijski štetne sastojke, a idealan je za one koji kosu redovito boje, izbjeljuju i tretiraju preparatima koji je uništavaju.

'Botoksiranje kose idealno je za one koji često koriste peglu za kosu ili je tretiraju kemijski (bojanje kose, pramenovi). Kosa nakon takvih tretmana čak i izgleda staro. Tretman botoksiranja je prirodan i ne ostaje u kosi, a traje do 10 pranja', objašnjava voditeljica edukacije u L’Oréalu Karolina Krupnicki Jurić.

Cijena je botoksiranja kose od 90 do 110 kuna, ovisno o frizerskom salonu, a cijeli tretman traje od 30 do 40 minuta. Nakon tretmana u salonu kosu možete botoksirati i kod kuće maskama za popunjavanje vlakana oštećene kose. Model Kristina Hošnjak botoksom za kosu sigurno će se opet poslužiti.

Kosa se lakše češlja

'Inače imam jako suhu kosu zbog loše vode. Sviđa mi se ovaj tretman jer se kosa lakše počešlja, glađa je na dodir i nije zapetljana', kaže Kristina koja je botoksirala svoju kosu.