YODGE, S MEKIM D…

Bolje 360 konja, nego glupa raga, poručuje Ron Burgundy

06.11.2013 u 03:56

Bionic
Reading

Ako (još) niste upoznati s likom i djelom Rona Burgundyja, pravite se da ste samo smetnuli s uma kako je riječ o filmskom junaku, glavnom liku 'Anchormana'. Uoči premijere dugoočekivanog nastavka, Ron, tj. Will Ferrell je snimio i reklamu za Dodge. Točnije, njih 67…

Preblesavo je da bi se prepričavalo. Najjača fora je u tome što je Ron Burgundy, ne posve različito od Dodgea, najveću slavu uživao u sedamdesetima. Odlično je kad se kompanija zafrkava na vlastiti račun.

Možda baš zahvaljujući autoironiji, kampanja Rona Burgundyja za Dodge postala je fenomen sama za sebe. Will Ferrell je navodno snimio gotovo sedamdeset različitih reklama, uglavnom za Dodge Durango, ali i za druge modele.

Pogledajte video s konjem, a onda kliknite na neku od drugih reklama. Recimo, kad objašnjava prednosti pretinca ili ne zna što znači MPG. A kad ste već tamo, pogledajte i urnebesno objašnjenje zašto se Dodge izgovara Yodge. Ron Burgundy: The Legend Continues u kina će oko Božića, a Dodge je već predstavio modele za 2014. godine.