BLISTAVA I LIJEPA

Bogata smeđa: Ovom raskošnom nijansom idealnom za brinete ne možete pogriješiti

07.04.2023 u 08:22

Bionic
Reading

Tko kaže da je smeđa boja kose dosadna? Ako vam se ne sviđaju tehnike nijansiranja pramenova, bogata smeđa je savršen izbor za vas

Ova profinjena nijansa smeđe boje kose čini je njegovanijom, bujnijom, luksuznijom...

Ponekad ovu nijansu nazivaju i tzv. nijansom 'skupe smeđe' jer izgleda kao da je uloženo puno vremena, truda i novca da bi izgledala chic i glamurozno, a ne beživotno i bez sjaja.

'Skupa smeđa daje kosi više energije, dimenzije i detalja', objašnjava Tom Smith, frizer čije su klijentice brojne slavne ljepotice i europski kreativni direktor Evo Haira.

it djevojka

Hailey Bieber outfitom se vratila u školske klupe, a suknjica niskog struka nikad nije izgledala bolje

Pogledaj galeriju

Dodaje i da se radi o vrlo suptilnom, dobro osmišljenom nijansiranju u nekoliko različitih tonova kako bi se postigao blistav i dramatično sjajan efekt.

'Kada želite smeđu kosu, vrlo je jednostavno nanijeti samo jedan ton - tako postižete rezultat sličan bojenju kose kod kuće. No odgovornost profesionalnih kolorista je pružiti našim klijentima nešto što nikada ne bi mogli sami dobiti kod kuće i zato 'skupa smeđa' mora biti protkana s više dubokih nijansi za nijansiraniji i elegantniji izgled', upozorava Smith.

Iako su donedavno slavne ljepotice poput Hailey Bieber obožavale svjetlije nijanse na kosi, mnoge su se u nekom trenutku odlučile za profinjeniju smeđu nijansu koja ističe crte lica i ten.

'Sada, kada neka brineta može izgledati jednako, ako ne i više chic, sofisticiranije i glamuroznije od svjetlokose konkurencije, logično je da su mnoge slavne ljepotice poludjele za tamnijim tonovima', dodaje on. Ključna stvar koju morate razjasniti svom frizeru, dodaje on, je da ne želite jednoličnu boju po cijeloj kosi.

'Skupa smeđa ima veze s dubinom i dimenzijama, tako da se vi i vaš frizer trebate dogovoriti o najdubljoj i najsvjetlijoj nijansi koju želite vidjeti na svojoj kosi, a zatim prepustite njemu da izabere sloj između nijansi koji smatra prikladnim da joj poboljša sjaj', rekao je.

Bitno je istaknuti da želite i dalje ostati u spektru brinete.

'Također vrijedi razgovarati o tome odgovaraju li vašoj koži topliji ili hladniji tonovi, jer se ova odluka može donijeti bez obzira na to koliko svijetli ili tamni želite biti. Topliji tonovi su smeđa, karamela, bakrena i zlatna dok su hladniji tonovi hladna čokolada, pepeljasta, srebrna i ledena', savjetuje.