PROFINJENO I CHIC

Nova varijanta boba za one koji vole klasiku, a i nije teška za održavanje

29.03.2023 u 14:25

Bionic
Reading

Dominacija boba i svih njegovih varijanti jednostavno ne prestaje, a sad se pojavila još jedna verzija ove ženstvene frizure, istovremeno moderne i svevremenske

Londonski frizer George Northwood, poznat između ostalog i po svom radu s brojnim slavnim ljepoticama kao što su Alicia Vikander, Claire Foy ili Alexa Chung (čiji je često imitirani bob njegov rad), osmislio je sjajnu varijantu popularnog boba koji će se svidjeti svim ljubiteljicama klasičnog stila.

Precizan rez uz nešto neobrađeniji stil šišanja ono je što njegove klijentice obožavaju.

  • +4
Claire Foy Izvor: Profimedia / Autor: Emma McIntyre / Getty images / Profimedia

Tzv. slick bob, odnosno slob (premda mu ime u slobodnom prijevodu znači neuredan, to nikako nije.

Riječ je o neodoljivoj, modernoj varijanti cool bob frizure koja nudi elegantnu, klasičnu frizuru s modernim twistom.

Frizura ima oštar oblik, no njezina je posebnost što nije previše precizno ošišana. Treba naglasiti i da je manje ravan od ostalih varijanti boba koji su popularni posljednjih sezona.

'Kosa nije posebno ošišana u slojevima i vrlo je jednostavnog izgleda te ne zahtijeva previše stiliziranja. Osim toga, najbolje izgleda na kosi koja obojana u istom tonu', objašnjava Northwood.

Jedna od nanovijih zaljubljenica u 'slob' je grčka princeza Maria-Olympia, čija je nova frizura pun pogodak.

Kad se pak radi o stiliziranju, Northwood preporučuje sušenje uz pomoć pegle, a po želji jedan pramen je dobro malo uviti - cilj je vrlo jednostavan i elegantan look.