MODELI X I Y

BMW priprema 12 novih modela na bazi serije 1

  • Autor: I. Ć.
  • Zadnja izmjena 09.06.2009 15:35
  • Objavljeno 09.06.2009 u 15:09
Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Dostupnost i mogućnost brzog prijenosa informacija do velikog broja zainteresiranih strana čini internet plodnim terenom za špekulacije, no i za potencijalno testiranje ideja budući da ne znamo kako bismo drugačije protumačili ovu posljednju novost

Prema posljednjem traču, BMW navodno aktivno radi na čitavoj paleti novih vozila koja će se zasnivati na modularnoj platformi nove generacije serije 1. BMW navodno planira razdvojiti seriju 1 u tri segmenta – tradicionalnu, lifestyle i sportsku.

Tradicionalnu bi činili klasična serija 1 te njezina hibridna izvedenica i sportsko-kompaktna verzija, lifestyle – serija 1 GT, X1, X2 i nešto što se zove Y1, dok bi sportski dio činili sportska pero laka verzija serije 1 te model 135i.

Svi modeli navodno bi bili opremljeni tehnologijom Efficient Dynamics, a također bi u svakoj postavi bio zastupljen i po jedan od hibridnih modela. Spomenemo li i da će BMW nastojati uštedjeti na masi svih modela kojih bi, ovako ugrubo, moglo biti više od tucet, čitava nam priča zvuči više nego interesantno.

Kad još imamo na umu i nove ekološke pravilnike EU kojima će se morati podrediti svi europski proizvođači, a koji će zahtijevati smanjivanje flote velikih i povećanje flote malenih vozila, tada ona čak i drži vodu. Vrijeme će pokazati.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi