ISTRAŽIVANJE POKAZALO

Bliskost s majkama utječe na kasnije veze

  • Autor: N. LJ. J.
  • Zadnja izmjena 01.06.2010 10:42
  • Objavljeno 01.06.2010 u 08:16
svađa roditelji tinejdžeri

svađa roditelji tinejdžeri

Izvor: Corbis / Autor: Ariel Skelley/Corbis

Istraživanje je pokazalo da tinejdžeri koji su u dobrim vezama sa svojim roditeljima, prvenstveno majkama, kasnije u životu imaju mnogo kvalitetniji ljubavni život

'Veze s roditeljima su jako važne i kako se naučimo vezati s njima, to nam je model za kasnija ponašanja. Dakle, što se bolje slažemo s roditeljima, posebice majkama, to smo kasnije uspješniji u ljubavnim vezama', rekla je Constance Gager koja je vodila istraživanje na Sveučilištu Montclair u New Jerseyju.

Također, istraživanjem je dokazano da veze koje se stvaraju između roditelja i tinejdžera nakon 14. godine života djeteta nemaju utjecaj na sklapanje ostalih veza u životu. To je tako jer je tada već prekasno za stvaranje čvršćih veza s roditeljima, ukoliko se to nije dogodilo ranije u životu.

Istraživanje je provedeno na oko 7.000 parova i trajalo je godinama, odnosno ispitanici su najprije anketirani kao tinejdžeri, a potom kada su imali 27 godina i više te su već bili u braku ili određenoj vezi.

Pokazalo se da što su tinejdžeri bili bliži sa svojom majkom, to su kasnije imali više zadovoljavajući ljubavni život u kojem nema mnogo konflikata.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi