HIT S POČETKA MILENIJA

Biste li ih nosili? Nitko se nije nadao povratku ove omražene obuće, a stigla je i do polica Zare

20.03.2023 u 12:16

  • +2

Zarine otvorene čizme

Izvor: Promo fotografije/ Profimedia / Autor: Promo/ SHUTTERSTOCK EDITORIAL / PROFIMEDIA/ montaža: Neven Bučević

Bionic
Reading

Nakon mikro minica koje su izazvale val reakcija na društvenim mrežama, brend Miu Miu za novu sezonu proljeće/ljeto donosi komad inspiriran Y2K estetikom, a svoje mjesto već je osigurao na policama španjolske Zare

Sandale, japanke i čizme u jednom, tako bi se najbolje mogao opisati model obuće kakvog je protekle godine na modnoj pisti u Parizu predstavio brend Miuccie Prade.

Ovaj, po mnogima diskutabilni, model obuće iz ere nultih godina, brend Miu Miu predstavio je u niskoj i visokoj verziji do koljena, u paru sa suknjama olovka kroja i niskog struka (nasljednicama viralnih minica koje otkrivaju struk koliko i donje rublje).

Iako ova obuća još uvijek nije u potpunosti zaživjela kao veliki povratnički trend, njezine cjenovno pristupačne verzije već su pronašle mjesto na policama španjolske Zare.

Popularni brend iz grupacije Inditex za sada je lansirao visoke verzije otvorenih čizmi. Bež model od neoprena, po uzoru na japanke, po cijeni od 90 EUR i model slobodnih prstiju u bež i crnoj varijanti po cijeni nešto manjoj od 40 EUR.

Vrijednost originalnog modela s potpisom brenda Miu Miu iznosi nešto više od 1500 EUR, a u svijetu slavnih među prvima ga je testirala kosovska pop zvijezda Rita Ora. Hoće li ovaj omraženi model s početka milenija ponovno doživjeti svojih pet minuta slave, imat ćemo priliku doznati u narednim tjednima.