New Balance x Miu Miu

Ove tenisice bit će nove zvijezde ulične mode: Kultni model New Balancea dobio novo ruho

21.02.2023 u 12:22

Bionic
Reading

Kultne tenisice 574 sportskog brenda New Balance dobile su novo ruho pod okriljem luksuzne modne kuće pod vodstvom Miuccije Prade. Predviđa se kako će upravo te tenisice ovog proljeća biti prave zvijezde ulične mode

Pravila modne industrije značajno su se promijenila, a ogroman uspjeh postiže sve popularniji streetwear. Ova urbana estetska struja trenutno dominira ženskim i muškim ormarima, stoga ni ne čudi da se sve veći broj luksuznih modnih kuća okreće ka sportskim brendovima. Suradnje se nižu jedna za drugom, Jacquemus i Nike, Prada i Adidas te, jedna od najnovijih, Miu Miu i New Balance.

Nakon velikog uspjeha postignutog prvom suradnjom, prvi put viđenom tijekom pariškog tjedna mode u jesen 2021. i nakon toga lansiranom u prodaju (modeli su se rasprodali u svega nekoliko sati), pala je odluka o novoj suradnji. Tako Miu Miu, modna tvrtka na čelu s Miuccom Prada i jedna od relevantnih na međunarodnoj sceni ponovno udružuje snage s popularnim sportskim brendom New Blance kako bi još jednom reinterpretirala kultne 574 tenisice, jedan od najuspješnijih modela brenda.

Nova kolekcija imat će samo tri modela tenisica, izrađenih u plavom traperu s resicama, mramoriziranim efektom konjaka i bijeloj nappa koži s vintage efektom. Svi zadržavaju popularnu New Balance siluetu osamdesetih i kombiniraju je s Miu Miu grafikom.

New Balance x Miu Miu Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije

Osim toga, baš što je bio slučaj s prvom suradnjom, New Balance x Miu Miu logo prekriva jezij na svim modelima tenisica nastalih ovom uzbudljivom suradnjom.

Tenisice New Balance x Miu Miu dostupne na internetskoj stranici talijanskog brenda i u fizičkim trgovinama diljem svijeta, navodi se u priopćenju za medije. Cijena? 700 eura.

Isto tako, za ovu kampanju koja je također tek ugledala svjetlo, manekenka Kayla Dunlap, koja je bila protagonistica, sjajno se našla u toj ulozi. Fotografkinja i snimateljica, Moni Haworth, koja stoji iza ovog novog izdanja koje nastoji odražavati proces 'između inovacije i poštivanja tehnike i tradicije', nešto što imena kao što su Miu Miu i New Balance dobro predstavljaju.