POPUT DIZAJNERSKIH

Biste li ih nosili? Obožavane tenisice Stan Smith osvanule u novom izdanju

29.12.2023 u 17:26

Bionic
Reading

Jednostavnim i prepoznatljivim dizajnom adidasove tenisice Stan Smith potaknule su brojne lukusuzne brendove na nastanak mnogobrojnih skupljih verzija s platformom, a njemački sportski div sada im je uzvratio udarac s vlastitim

Adidas Stan Smith PF (vjerojatno kratica za 'platforma') je upravo to. To je voljeni Stan Smith model od kože, no s dodatkom podebljanog gumenog potplata. Njihov tipični zeleni jezičak na peti je omekšan i, po novome, izrađen od najlona umjesto kože.

Ovom dizajnerskom intervencijom obožavane tenisice Stan Smith sada izgledaju nevjerojatno slično skupljim verzijama kakve nude renomirani dizajnerski brendovi.

Trenutačno dostupne samo u regionalnim adidas web trgovinama, Stan Smith PF model vjerojatno će se uskoro pojaviti i na međunarodnoj razini. Previše je tržišno prihvatljiv da bi se ograničio na određene zemlje, što dokazuje rasprostranjena potražnja za daleko skupljim imitacijama.

Dok se adidasove tenisice Stan Smith PF prodaju po cijeni od oko stotinjak eura, neki od modela tenisica s debelim đonom kakve prodaju luksuzni brendovi postižu četveroznamenkastu cifru.

Dio razloga zašto tenisice s platformom luksuznih brendova koštaju mnogo više je to što su izrađene od deblje gume i kože, što ih čini raskošnijim od adidasovog relativno laganog dizajna.

Bez obzira na to tko ih proizvodi, činjenica da je ova silueta tenisica iznimno popularna ne bi trebalo nikoga iznenaditi.

Govoreći u širem smislu, bijele tenisice vjerojatno su najpopularniji stil obuće, ne uključujući obuću dizajniranu za određene funkcije ili sportove - a potplat s platformom čini ih posebno privlačnima, nudeći dodatne centimetre i stabilnost.

S obzirom na uspjeh drugih adidasovih modela tenisica s potplatom, zaista je iznenađujuće da je njemačkom sportskom divu trebalo toliko dugo vremena da osmisli višu verziju bezvremenskog modela Stan Smitha.

Adidas, međutim, ni na koji način ne ignorira svoje legendarne tenisice. Ove godine ponudio je Simpson verziju tenisica Stan Smith, ali i inačicu po uzoru na klompe.

  • +8
Kožne tenisice za zimu Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo