ADIDASOV ADUT

Jaka konkurencija 'sambicama': Ove tenisice iz ludih 70-ih uskoro biste mogli viđati posvuda

27.12.2023 u 10:16

Bionic
Reading

Izvorno predstavljene 1972. godine, tenisice SL72 njemačkog adidasa uspjele su nadmašiti svoju početnu sportsku svrhu i postati modnom obućom, imajući posebno mjesto u bogatoj povijesti brenda

Modnom scenom danas uvjerljivo dominiraju uske siluete retro tenisica, pa njemački adidas i drugi sportski brendovi iz arhive ponovno vade neke zaboravljene modele.

Slučaj je to s modelom SL72 koji je, kako mu samo ime govori, stvoren danas davne 1972. godine.

Kao sa legendarnim 'sambicama', koje su postale najpopularnijim modelom u godini na zalasku, i sa dizajnom modela SL72 pozabavila se britanska dizajnerica Grace Wales Bonner, za čijim tenisicama iz suradnje s njemačkim sportskim divom podjednako žude modne ovisnice i streetwear entuzijasti.

Takozvana blokecore estetika, koja je, kao i brojne druge, zaživjela na TikToku, pomogla je u populariziranju modela tenisica koje izgledaju kao da stižu s nogometnih terena, što je slučaj i s modelom SL72.

Osim sportskog izgleda, karakterizira ga i zanimljiva kombinacija boja koja dodatno pojačava retro dojam. Brojni predviđaju da će model SL72 ponovno biti posvuda, a lako je vidjeti zašto.

'Adidas je rangiran kao jedan od tri najbolja brenda na StockX-u od pokretanja naše platforme 2016. godine. Retro tenisice brenda posebno dobro prolaze, sa Samba i Gazelle modelima na čelu', otkrio je Drew Haines, direktor prodaje tenisica na najpopularnijoj stranici za preprodaju tenisica, vjerujući da će se ovakav trend nastaviti i u novoj godini.

  • +14
Adidas tenisice Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo