U ZAGREBU

Besplatne radionice joge za nezaposlene

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 24.10.2011 14:38
  • Objavljeno 24.10.2011 u 13:55
žena joga mladost smijeh

žena joga mladost smijeh

Izvor: Guliver/Thinkstock / Autor: thinkstock

Sustav 'Joga u svakodnevnom životu' dolazi iz drevne indijske tradicije, ali je moderan i prilagođen modernom čovjeku te zajednici u kojoj živimo. Za nezaposlene na području grada Zagreba organiziraju besplatne radionice joge

Joga u svakodnevnom životu u Hrvatskoj već više od 27 godina aktivno sudjeluje u životu zajednice kroz mnoge humanitarne i socijalne akcije, propagirajući zdravlje, humanizam, ekologiju i mir.

Nezaposlena osoba svakodnevno je izložena stresu i pritisku da vlastitim angažmanom i uz velike napore pronađe posao u situaciji koja ponekad nije obećavajuća.

Isto kao što bolestan čovjek ima samo jednu jedinu misao, kako da ozdravi tako i nezaposlena osoba ima samo jednu misao, kako da nađe posao. Takva vrsta stresa popraćena s osnovnim egzistencijalnim problemima može dovesti do tjeskobe, bezvoljnosti, depresije i povlačenja u sebe s osjećajem krivnje zbog gubitka posla.

Tada je takvoj osobi potreban okidač, izlaz koji će joj dati smislenost, ravnotežu i ponovno je usmjeriti prema definiciji sreće koju projicira kroz životna okruženja, okolnosti i odnose.

Znanstveno je dokazano da joga kao disciplina savršeno objedinjuje tijelo, um i psihu te da u tom smislu potpomaže proces oslobađanja od ustaljenih disfunkcionalnih navika i okolnosti te uskog sagledavanja stvari. Ista iskustva bilježe vježbači sustava Joge u svakodnevnom životu, koji sustav se pokazao kao konkretna (samo)pomoć i potpora za povratak onim osobinama, ponašanju i životnim odabirima koji nas definiraju kao zadovoljne osobe.

Program besplatnih radionica 'Joge za nezaposlene-vježbom protiv nezaposlenosti' će se održavati svake srijede od 7.30 do 8.30 u prostorijama Udruge u Jurišićevoj 3.

Sve što trebate je najaviti svoj dolazak na telefon 01/481-2624 i doći. Za vježbanje vam je potrebna samo odjeća za vježbanje i dobra volja. Instruktor-volonter ovog programa je Kristijan Jurić. Uvodno predavanje (i prva radionica) o jogi će se održati 2. studenog

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi