POČASTITE SVOJU KOŽU

Beauty preporuka: 15 najboljih seruma za lice za svačiji džep

16.10.2020 u 18:16

Bionic
Reading

Ako u svojoj kozmetičkoj torbici nemate serum za lice, činite veliku grešku koju pothitno morate ispraviti. Kozmetičari, farmaceuti i ostali beauty stručnjaci napominju kako serumi za lice sadrže puno više aktivnih tvari od bilo kojeg drugog preparativnog kozmetičkog proizvoda i zato je važno uvrstiti ih u beauty rutinu. Mi smo izdvojili 15 najboljih seruma za lice za svačiji džep

Mnogi zanemaruju važnost korištenja seruma ili uopće ne znaju razliku između seruma i kreme. Čak i neki koji posjeduju serum koriste ga zato što im je netko rekao da je 'dobar' za lice ili da će im kožu učiniti 'ljepšom'. No to, naravno, nije pravilno objašnjenje.

Serum za lice smatra se 'kozmetičkim lijekom' koji bi trebao biti osnova svakodnevne beauty rutine, a beauty stručnjaci uvijek iznova napominju kako serum mora prethoditi kremi za lice. Sinergija ova dva proizvoda predstavlja moćnu kombinaciju koja hrani i hidratizira kožu.

'Serum za lice ima puno više koncentracije aktivnih sastojaka, vrlo često kapsuliranih i s postupnim otpuštanjem, te je moj savjet uvijek prvo koristiti serum, a nakon nekoliko minuta nanijeti kremu. To je kao da ste uzeli lijek, a potom popili čašu vode. Samostalna primjena seruma nakon nekog vremena neće osigurati koži dovoljne količine hidratacije i emolijentne njege koju ima dnevna ili noćna krema', rekla je za tportal farmaceutkinja Anita Galić, predsjednica Sekcije za kozmetologiju i dermatofarmaciju Hrvatskog farmaceutskog društva.

Najbolje ocijenjeni serumi za lice:

SkinCeuticals C E Ferulic

The Ordinary Niacinamide 10% + Zinc 1%

Ole Henriksen Truth Serum

Najbolji pristupačni serumi za lice:

The Ordinary Hyaluronic Acid 2% + B5

The Inkey List Retinol Anti-Aging Serum

The Ordinary “Buffet”

Najbolji high end serumi za lice:

Sunday Riley Good Genes

La Mer The Revitalizing Hydrating Serum

iS Clinical Active Serum

SkinMedica TNS Essential Serum

Najbolji prirodni serumi za lice:

Herbivore Prism 12% AHA + 3% BHA Exfoliating Glow Serum

TruSkin Vitamin C Serum

Najbolji organski serumi za lice:

Vintner’s Daughter Active Botanical Serum

Acure Radically Rejuvenating Serum Stick

Juice Beauty Blemish Clearing Serum