HIT SEZONE

Balerinkama ne prestaje rasti popularnost, a ove verzije sada su najtraženije

11.09.2023 u 17:38

Bionic
Reading

Veličanstvenom povratku balerinki na modnu scenu svjedočili smo već lani, a ovaj veliki trend u svijetu obuće sada je doživio novi zaokret

Klasični modeli balerinki sada su poprimili odlike jednako popularnih cipela Mary Jane zahvaljujući detalju remena istaknutog preko prednjeg dijela stopala.

Ovakav crossover model danas uvjerljivo dominira stajlinzima modnih ovisnica na društvenim mrežama i ulicama svjetskih prijestolnica za vrijeme tjedana mode, a uspio je stići i do crvenog tepiha.

  • +3
Balerinke Mary Jane Izvor: Profimedia / Autor: Bertrand-Hillion Marie-Paola/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Neki od najtraženijih stilova balerinki Mary Jane donose brendovi kao što su talijanski Miu Miu i francuski Alaïa. Potonji je lansirao verzije rokerskog šarma, i to od mrežastog materijala (što ih čini savršenom ljetnom obućom), ali i verziju u znaku svjetlucavih cirkona. Oba modela uspjela su zaluditi modne ovisnice diljem svijeta, o čemu dovoljno govori to da se rasprodaju svakom obnovom zaliha.

Balerinke ukrašene štrasom Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Kako u svom posljednjem izvještaju navodi poznata modna platforma Stylight, potražnja kupaca za modelima balerinki Mary Jane porasla je za 168 posto, a na Googleu se pretraživanje verzija s potpisom brenda Alaïa utrostručilo u posljednja dva mjeseca. S druge strane, zanimanje za balerinke brenda Miu Miu veće je šest puta.

Po uzoru na popularne inačice s početka milenija, nove verzije balerinki brenda Miu Miu zadržale su klasični izgled, a najpopularnijim u svijetu modnih ovisnica pokazali su se satenski crni i puderastoružičasti modeli.

Miu Miu - balerinke Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije