POVRATAK BERMUDA

Omražene hlače iz djetinjstva postale su simbol ležerne elegancije

02.07.2023 u 13:43

Bionic
Reading

Uz odvažne vruće hlačice, protagonisti ljetnih outfita nesumnjivo će biti bermude. Ove diskretne, chic i svestrane hlače već su osvojile naklonost modnih ovisnica diljem svijeta, a brojni brendovi potrudili su se da ni ove sezone ne manjka njihovih zanimljivih verzija na policama trgovina

Hlače do koljena dobile su ime po zemlji svog porijekla, a prvi put nošene su kao prilagođena uniforma u vrućoj klimi sjevernoatlantskog otoka Bermuda u 20. stoljeću. U početku su ih nosili muškarci, no njihova silueta ubrzo je pronašla put do ženskog ormara u modnoj eri 50-ih. Udobnost čini bermude praktičnim i elegantnim odabirom za ljetne mjesece, a ove sezone nalaze se visoko na listi vrućih trendova.

  • +4
Bermude Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Uz karakteristične široke nogavice koje, ovisno o modelu, izgledaju gotovo kao suknja, ove hlače se često miješaju s kraćim hlačama. No kada je riječ o bermudama, vrijedi jedno pravilo – nogavice moraju sezati barem do koljena.

U svim svojim varijantama (fluidne od lana, cargo dizajna s džepovima, uredske verzije) bermude dominiraju aktualnim kolekcijama dizajnerskih brendova, na tragu estetike tihog luksuza kakva je ove godine uzela popriličan zamah na modnoj sceni.

Jil Sander predstavlja linearan i klasičan stil bermudi dok brendovi poput Givenchyja, Toma Forda i Stelle McCartney nalažu nošenje cargo modela - čas minimalističkih, čas ukrašenih šljokicama.

Bilo da su izrađene od kože, trapera, ukrašene uzorcima, u jarkim bojama ili pak kao dio odijela sa sakoom, bermude nam i ovog ljeta ostavljaju puno prostora za kreativno oblikovanje.

Velik utjecaj na oblikovanje stajlinga u ovom slučaju imaju cipele. Elegantan i profinjen izgled poduprijet će modeli s petom, poput sling back sandala, natikača i onih s blok petom. Ravne cipele kao što su tenisice, mokasinke, ravne sandale s remenčićima ili ravne natikače daju ležernu notu ovim trendovskim hlačama.

Street style inspiracija: Kako ove sezone nositi bermude