skincare favoriti

Back to office: skincare rutina koju trebate usvojiti nakon ljeta

14.09.2023 u 17:23

Bionic
Reading

Iako nastavljamo uživati u toplim danima, kalendarski smo sve bliži početku jeseni i većina se već vratila svojim uobičajenim aktivnostima. Povratak u ured metaforički označava i kraj ljeta, a osim uspomena koje donosimo s godišnjeg odmora, nerijetko nosimo i posljedice omiljenih ljetnih opsesija, preplanulog tena i pretjeranog izlaganja suncu

Završetak ljetne sezone pravi je trenutak za usvajanje novih rutina. Jedna koju nikako ne bismo trebali preskočiti je dubinsko čišćenje i regeneracija kože lica kojoj je nakon sezone sunčanja zaista važno vratiti optimalnu vlažnost. Očito su nam nedovoljno puta ponovili kako koža pamti, pa i dalje muku mučimo s isušenom i dehidriranom kožom nakon sezone sunčanja. Za ublažavanje neugodnih tragova sunca, mora, vrućine i vjetara potrebno je odabrati odgovarajući skincare, a nastavku vam donosimo nekoliko preporuka iz asortimana za njegu kože Douglas parfumerija.

Temeljito čišćenje lica je prvi korak u očuvanju zdrave kože nakon ljeta, a čudotvornu formulu ima brand The Ordinary. The Clear Set (17,79 €) sadrži sve potrebno za uklanjanje akumuliranih nečistoća i ostataka šminke nakon mjeseci provedenih na otvorenom. Glucoside Foaming Cleanser je pjenušavi gel koji učinkovito pomaže u čišćenju, Salicilna kiselina prodire dublje u pore gdje otapa masnoću, a hidratantni gel zaokružuje priču pružajući koži cjelodnevnu hidrataciju koja je od presudne važnosti u procesu oporavka kože.

Za dodatnu zategnutost i elastičnost kože naša je preporuka Guerlain The Orchidée Impériale Oil ulje za njegu lica (30 ml, 361,09€). Osim što pomaže u ravnoteži lipida, jača nosače vlakana kože i daje osjećaj udobnosti i nahranjenosti, bez masnih tragova i uz gotovo trenutan učinak.

Kad nakon čišćenja i hidratacije primijetite kako se pojavljuju posljedice sunca, važno je koži vratiti energičnost. Ahava Energizing Day Cream SPF15 (50ml, 56,79€) je krema za njegu lica koja će povećati sjaj kože, smiriti ju i zaštititi od oštećenja iz okoliša.

Nakon kvalitetne revitalizacije za završni touch prije povratka u ured biti će dovoljno samo malo rumenila (Benefit Cosmetics Twinkle & WANDERful World Duo California Sunshine Paleta rumenila i highlightera, 29,99€) i sjajila (Jeffree Star Cosmetics The Gloss Sjajilo za usne, 20,57€).

Više savjeta oko odabira skincare proizvoda i njihovog pravilnog korištenja zatražite od naših beauty eksperata u Douglas parfumerijama, a ako već imate popis svojih skincare favorita, potražite ih na www.douglas.hr!