VEĆA DOPUŠTENA TEŽINA

Austrian Airlines pojednostavljuje pravila za prtljagu

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 31.05.2011 11:19
  • Objavljeno 31.05.2011 u 09:00
Austrian Airline

Austrian Airline

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Austrian Airlines pojednostavljuje pravila za prtljagu za karte kupljene nakon 1. lipnja 2011. godine. Uskoro će putnici za europska odredišta, dugolinijska azijska odredišta, te odredišta na Bliskom Istoku biti u mogućnosti predati na let više prtljage nego sada. Putnici ekonomske klase moći će ponijeti 3 kilograma više u svojoj prtljazi bez naplate do ukupne težine 23 kilograma

Trenutno putnici mogu predati na let više komada prtljage do ukupne težine 20 kilograma bez naplate, dok će se s 1. lipnjem to promijeniti na jedan komad prtljage težine do 23 kilograma.

Za putnike poslovne klase Austrian Airlines s 1. lipnjem također uvodi mogućnost predavanja na let dva komada prtljage bez naplate, čak i ako svaki teži do 32 kilograma, odnosno ukupno do 64 kilograma. Trenutno, ukupna težina prtljage ograničena je na 30 kilograma.

Ovaj novi koncept već je neko vrijeme na snazi za letove prema SAD-u i Kanadi i pokazao se vrlo uspješnim. Po tom konceptu putnik može predati na let konkretan i određeni broj prtljage bez naplate unutar dopuštenih limita. Broj takve prtljage određen je klasom prijevoza.

Za djecu do dvije godine koja nemaju svoje sjedalo roditelji će također moći predati jedan komad prtljage do 23 kilograma plus složiva kolica.Također, Austrian Airlines je za višak prtljage pojednostavio obračun troškova i primjenjivati će različite obračune za europske odnosno interkontinentalne letove, a naplata će biti obračunata prema težini viška prtljage.

Za karte kupljene prije 1. lipnja 2011. naplata viška prtljage ostaje nepromijenjena i navedena je u uvjetima kupnje karte. Putnici se o ovoj novoj regulativi, koja stupa na snagu 1. lipnja 2011., mogu informirati na internet stranici Austrian Airlines-a www.austrian.com.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi