PROMJENE U LISTOPADU

Astrološki koktel odrazit će se na sve: Bit ćete napetiji, strastveniji i osvetoljubiviji

02.10.2022 u 07:37

Bionic
Reading

Listopad je nesumnjivo najaktivniji mjesec godine. Tri planeta izlaze iz retrogradacije, a jedan od velikana mijenja znak. Merkur, Pluton i Saturn postaju direktni (suprotno od retrogradan) 3. i 8., odnosno 23. listopada. Mars kreće retrogradno u Blizancima 25. listopada, a retrogradni se Jupiter nakratko vraća iz Ovna u Ribe. Uzbuđenja na nebu odrazit će se i na Zemlju ubrzanjem ritma zbivanja. U nastavku doznajte dublji smisao planetarnih kretanja

Merkurov izlazak iz retrogradacije prvog ponedjeljka u listopadu donijet će pozitivan šok. Poslovi i projekti koji su zastajkivali postupno će kršiti otpore i ubrzavati. Ta će tendencija osobito doći do izražaja kad Merkur prijeđe iz Djevice u Vagu, kojom će prolaziti do 29. listopada i selidbe u Škorpiona.

Plutonova promjena smjera u subotu 8. listopada skoro će se savršeno podudariti s punim Mjesecom u Ovnu dan kasnije.

Ako ste pomislili da bi ova Mjesečeva mijena na relaciji Vaga-Ovan mogla imati veze s ratom u Ukrajini, vjerojatno niste u krivu jer će zahvatiti natalno Sunce Vladimira Putina, ruskog predsjednika koji ima rođendan 7. listopada. To znači i da će, u vrijeme punog Mjeseca, Sunce biti u kontaktu s nepredvidljivim Marsom u Blizancima.

Taj astrološki koktel najavljuje neki radikalan potez bilo samog Putina, bilo njegovih vanjskih (a možda i unutrašnjih) neprijatelja. U nedjelju 23. listopada Sunce se seli u Škorpiona, Marsov i Plutonov znak, tijekom čijeg razdoblja nastupa zrela, vlažna, mračna jesen. Istog dana Saturn kreće direktno u Vodenjaku, najavljujući novu promjenu na globalnom planu, deblokadu još nekog procesa.

  • +3
Catherine Zeta-Jones i Michael Douglas su Vage, rođeni su na isti datum 25. rujna, on 1944., a ona 1969. Izvor: EPA / Autor: NINA PROMMER

Najizgledniji termin za to bit će utorak 25. listopada, kad će konjunkcija Sunca i Mjeseca u Škorpionu stvoriti ne samo mlađak, nego i pomrčinu Sunca. Uoči pomrčine i Venera ulazi u Škorpiona, bojeći emocije nijansama jesenjeg lišća.

  • +2
Julia Roberts je Škorpion, rođena je 28. listopada 1967. Izvor: Profimedia / Autor: John Angelillo / UPI / Profimedia

Na osobnom planu, zadnjih desetak dana listopada bit ćete napetiji, strastveniji i osvetoljubiviji. U tom razdoblju dobro pazite s kim se zbližavate u romansi, prijateljstvu ili na poslu jer sukobi, ako izbiju, neće biti banalni ni lako rješivi. Kad i Merkur 29. uđe u središnji jesenji znak, energije Škorpiona postat će vrlo intenzivne i teško probavljive za sve osim onih odvažnih i žilavih.