PRECIZNE I PEDANTNE

Opsjednutost sitnicama pripadnike ovog horoskopskog znaka često tjera na prigovaranje i zanovijetanje

03.09.2022 u 07:56

Bionic
Reading

Precizne, pedantne i uredne, Djevice su perfekcionisti koji se teže od drugih mire s činjenicom da je svijet kaotičan. Treba li odraditi posao u kojem su i najmanji detalji bitni, one su kao stvorene za to

Sklonost da od drveća ne vide šumu, odnosno od detalja cjelinu, može ih koštati napretka u karijeri. Dok se one marljivo bave ispravljanjem manje pogreške u poslovanju, snalažljiviji kolega povući će upadljiv potez kojim će zadiviti nadređene.

Opsjednutost sitnicama često tjera Djevice na prigovaranje i zanovijetanje, što iritira druge unatoč odsutnosti zle namjere. Tijekom večere u restoranu primijetit će sitne mrlje od kamenca na priboru za jelo, provjeravati je li čaša iz koje piju besprijekorno oprana i ima li konobar koji poslužuje čiste nokte. Ako naglas iznesu svoje zamjerke, narušit će ležerno ozračje i unijeti nervozu.

Opsjednute su higijenom, ponekad i pretjerano. Mnoge od njih stalno nose dezinfekcijske maramice i sprejeve. Domovi mnogih Djevica nalik su na ljekarnu. Sve je čisto i posloženo, a ladice i police pune su lijekova, vitamina, minerala i sredstava za čišćenje. Nemojte nikad nonšalantno odlagati jaknu na kauč umjesto na vješalicu niti micati predmete s mjesta na koje ih je Djevica postavila.

Djevičina sklonost preciznosti, redu i čistoći proizlazi iz njezine visoke osjetljivosti na stres i melankoličnog temperamenta. Što je okruženje urednije i čišće, to je lakše snalaziti se u njemu i manje izgledno da postoji opasnost od trovanja ili zaraze. Što je zadatak preciznije obavljen, to je vjerojatnije da neće doći do štete i da radnik ili učenik neće biti kažnjen. Sve što Djevica čini namijenjeno je zaštiti sebe i bližnjih od stresa.

  • +25
Blake Lively Izvor: Profimedia / Autor: PHOTO IMAGE PRESS / SHUTTERSTOCK EDITORIAL / PROFIMEDIA / JANET MAYER/STARTRAKSPHOTO.COM / INSTAR IMAGES / PROFIMEDIA

Međutim fokusiranje na preciznost, red i čistoću, kao i prepiranje s onima koji zanemaruju ono što je njoj važno, također joj nanosi stres. Proizlazi da svojim načinom života Djevica mijenja jedan stres za drugi, onaj koji joj je valjda lakše podnošljiv. Ako se nađete iritirani Djevičinim kritikama i cjepidlačenjem, imajte na umu to da je ona barem dvostruko stroža prema sebi.