SERVISIRA IM AUTOMOBILE

Ante Gotovac poslovno surađuje s policijom

19.01.2010 u 09:47

Bionic
Reading

Kontroverzni poduzetnik Ante Gotovac već godinu dana servisira i prodaje automobile članovima Sindikata policije

Premda je u zadnje vrijeme često u policiji zbog različitih sumnjivih radnji, Antu Gotovaca s momcima u plavom veže i poslovni ugovor.

Kako javlja list 24 sata, Ante Gotovac potpisao je u srpnju 2008. ugovor na neodređeno vrijeme s dvjema podružnicama Sindikata policije Hrvatske. Riječ je o podružnicama koje djeluju u Zagrebu - MUP RH Sjedište i PU zagrebačka, a broje oko 5.000 članova.

Prema ugovoru, Antina firma Minimoto automobili članovima i njihovim obiteljima servisira, procjenjuje štetu te povoljnije prodaje Citroene. Ante im za gotovinska plaćanja na originalne rezervne dijelove daje popust od deset posto, na ulja i maziva imaju popust od pet posto, a radni sat im, umjesto 244 kune, naplaćuje tek 100 kuna s PDV-om.

Nove automobile dobivaju po nabavnoj cijeni, bez obzira plaćali mu gotovinom ili kreditom. Gotovac se naplaćuje tako što im sjeda na plaću. Ante kaže da nema koristi od ugovora jer mu policajci nisu poslali nijedan automobil na servis, piše 24 sata.

Predsjednik Sindikata policije Hrvatske Dubravko Jagić pravda se da nije znao za ugovor s Antom. Najavio je da će ugovor definitivno raskinuti jer, kako je rekao, Ante nije legalist i sklon je ekscesima.

Ugovor s Antom potpisala je Ljiljana Jurić povjerenica podružnice sindikata. Pravda se da nisu znali da je Ante neozbiljan te da su zaboravili raskinuti ugovor.