ZA PREDIVNE NOKTE

Američka, francuska, ruska ili japanska manikura: U čemu je razlika?

02.07.2023 u 19:45

Bionic
Reading

Ako ste tijekom hladnih mjeseci bili lijeni posjetiti kozmetički salon ili ste noktima odlučili dati pauzu od lakova, proljeće je idealno vrijeme za vraćanje starim navikama! Vjerojatno ste svi čuli, a neki i isprobali francusku manikuru, no i američka varijanta mogla bi vas natjerati da zakažete termin

Ruke često govore mnogo o osobi, a uredne i njegovane ruke i nokti otkrivaju da je riječ o osobi koja drži do sebe. Briga o noktima danas je popularnija no ikad, a teško se i odlučiti kakvu vrstu manikure želimo. Već godinama mnogi lude za francuskom manikurom, a sve popularnija je i ruska te američka verzija.

Jedan posjet salonu za manikuru probudit će u vama osjećaj kao da imate sve konce u svojim rukama, a pogled na svježu manikuru probudit će osjećaj samopouzdanja. Nema boljeg osjećaja od gledanja u lijepe nokte na putu kući, a ove vrste manikure obožavat ćete ako ste ljubiteljica profinjenog stila.

Francuska manikura

Francuska manikura bila je vrlo popularna prije dvadesetak godina, no baš kao i sa svim vrijednim trendovima - i ona se vraća! Zadnjih nekoliko godina mnoge dame rado je biraju zbog njezine jednostavnosti i mogućnosti kombiniranja uz razne outfite.

Ova varijanta prati prirodan izgled nokta, no vrh naglašava mliječnim bijelim premazom koji savršeno postiže dojam izduživanja prstiju.

Također, danas je jako popularna obrnuta francuska manikura. Ljubiteljice uvrnute klasike lako će se odlučiti na ovaj potez kada se umjesto vrha boji korijen nokta u svojevrsni polumjesec.

Američka manikura

Američka manikura izgleda slično francuskoj varijanti, no ne postoji jasna linija koja odvaja nokat od bijelog vrha. Koriste se svijetle nijanse ružičaste pri korijenu nokta, a one se postepeno prelijevaju u bijeli završetak.

Osim toga, američka manikura ima prirodniji, zaobljeniji oblik u usporedbi s tipičnom francuskom manikurom, više 'uglastom'.

Ruska manikura

Ruska manikura nedavno je postala vrlo popularna u Hrvatskoj, a razlog tome je njezina dugotrajnost i elegantan izgled koji naizgled produžuje nokat. Koriste se boje kao i za običnu manikuru, primjerice trajni lak ili gel lak, no tehnika je nešto drugačija.

Kod ruske manikure posebna se pozornost posvećuje kožici oko nokta te se precizno uklanja električnom mašinicom kako bi ploča nokta bila što duža, a time mu treba duži period da dosegne trenutak u kojem je potrebno obnoviti manikuru.

Ipak, ova manikura ima i svoje nedostatke. Uklanjanjem kožice oko nokta zapravo se skida dio koji štiti tijelo od različitih bakterija.

Japanska manikura

Japanska manikura u početku je gotovo ista kao ona klasična: nokat se turpija, a kožica se odmiče ili otklanja. No nanošenje laka je posve drugačije od onog na što su mnogi navikli.

Kada je nokat pripremljen, na njega se nanosi pčelinji vosak koji ga dubinski hrani. Ova metoda je sjajna jer minerali njeguju i hrane nokte, a time ih i jačaju. U drugoj fazi preko voska se prelazi posebnim polirnim prahom koji daje jedinstven ružičasti sjaj. Zanimljivo je da se nakon ove vrste manikure ne preporučuje lakiranje jer se lak ne bi održavao na vosku.