ODLUČNIJI I USPJEŠNIJI

Ako želite smršavjeti, ugledajte se na muškarce

14.05.2013 u 09:02

Bionic
Reading

Kao da nije dovoljno to što je ženama važnije od muškaraca da budu vitke i lijepe, jačem spolu lakše uspijeva smršavjeti

Mnoge su studije pokazale da muškarci lakše i brže mršave od žena, ali nježnijem spolu utjeha može biti to što oni obično ne kreću na dijetu prije nego što se jako udebljaju.

Najveća britanska organizacija za pomoć prilikom mršavljenja Slimming World provela je istraživanje u kojem je sudjelovalo milijun i 300 tisuća ljudi koji su pohađali jedan od mnogobrojnih tečajeva za mršavljenje. U grupama od dvadesetak polaznika u prosjeku je bio samo jedan muškarac. No pokazalo se da su muškarci imali odlične rezultate i smršavjeli su oko šest kilograma u dva mjeseca, a žene upola manje.

Iako objašnjenje njihovog uspjeha djelomično leži u tome da su bili puno deblji od polaznica kada su krenuli na dijetu, ipak lakše skidaju kilograme nego žene.

Stručnjak za mršavljenje i pretilost Mike Lean smatra da su muškarci discipliniraniji kada odluče ići na dijetu, a budući da imaju više mišića nego žene, kilogrami im se lakše tope zbog bržeg metabolizma. Istraživanje je pokazalo da su muškarci i psihološki jači od žena kad su na dijeti te da obično ne propuštaju tjedne sastanke u centrima za mršavljenje.