SVIDJET ĆE SE SVIMA

Ako ste ljubitelj jela od tikvica, Karmela Vukov Colić ima sjajan recept koji vrijedi isprobati

31.01.2022 u 20:38

Bionic
Reading

Naša poznata voditeljica Karmela Vukov Colić vrsna je kuharica zaljubljena u gastronomiju od malena. Dosad je objavila dvije kuharice, a svoje pratitelje na društvenim mrežama često razveseli odličnim receptima koje nesebično dijeli

Karmela Vukov Colić koja stoji iza bloga Ciao Karmela, svoje je brojne obožavatelje zaintrigirala zanimljivim receptom za tikvice.

Pa ako ste ljubitelj ove namirnice, vjerujemo kako će vam se svidjeti recept za gratinirane tikvice i umak od luka.

  • +2
Karmela Vukov Colić Izvor: Cropix / Autor: Biljana Blivajs / CROPIX

Priprema:

3 tikvice narežite na komade veličine prsta. Umutite 2 jaja i sol. 1/2 šalice pirovih krušnih mrvica pomiješajte sa 1/2 šalice ribanca i 2 žl pirovog brašna. Tikvice umočite u jaja pa u smjesu prezla i slažite na lim prekriven papirom za pečenje. Poškropite maslinovim uljem i pecite na 180 stupnjeva 25 min. Dok se peku pripremite umak.

Umak: 1 glavica luka, narezanu na sitno, pirjajte na 1 žlici maslaca i 1 žličica maslinovog ulja. Kad omekša, dodajte 1 žličicu smeđeg šećera ili meda da se lijepo karamelizira. Ulijte i 1 žlicu vinskog octa. Maknite s vatre, malo prohladite. Umiješajte žličicu senfa sol, papar i ½ - 1 šalice majoneze.

I dobar tek!