NEZAPAMĆENA KRIZA

Adidas nakon debakla s Yeezyjem provodi drastične mjere; sad je prekinuo i razvikanu suradnju s Beyonce

24.03.2023 u 12:59

Bionic
Reading

Nakon što je ugledni Wall Street Journal istaknuo da se modna suradnja Beyonce i njemačkog sportskog diva nalazi na klimavim nogama, njihove crne prognoze sada su se obistinile. Pop zvijezda i adidas odlučili su staviti točku na i svoje suradnje pokrenute prije pet godina

Godine 2018. Beyoncé je ušla u kreativno partnerstvo s adidasom, gdje je ponovno pokrenula svoju liniju aktivne odjeće Ivy Park te razvila novu obuću i odjevne komade za brend.

U međuvremenu, kako se navodi, došlo je do velikih kreativnih razlika između brenda Ivy Park i adidasa te Beyoncé sada želi vratiti svoj brend i zadržati kreativnu slobodu.

  • +12
adidas x Ivy Park Izvor: Profimedia / Autor: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Godine 2016. Beyoncé je na modnoj sceni debitirala s linijom Ivy Park, koju je pokrenula u suradnji sa Sir Philipom Greenom iz Topshopa. Avantura s Topshopom završila je 2018., da bi Beyoncé tada stekla puno vlasništvo nad brendom.

Početkom godine lansirana je kolekcija Park Trail, posljednja iz suradnje brenda Ivy Park s adidasom, a početkom veljače Wall Street Journal izvjestio je kako se linija Ivy Park nalazi znatno ispod adidasovih početnih projekcija.

U 2022. čelništvo njemačkog sportskog diva očekivalo je da će ova modna suradnja osigurati 250 milijuna dolara u prodaji, no navodno je uspjela donijeti ‘samo’ 40 milijuna dolara, što je pad od 50 posto u odnosu na prethodnu godinu.

Budući da Beyoncé dobiva 20 milijuna dolara godišnje od povezivanja vlastitog brenda s njemačkim, ugledni Wall Street Journal došao je do jasnog zaključka da adidas zapravo gubi novac što je, u konačnici, rezultiralo sporazumnim prekidom suradnje.

U posljednje vrijeme adidas se ne može pohvaliti uspješnim partnerstvom s glazbenicima. Prošle godine njemački sportski div prekinuo je unosnu suradnju s Kanye Westom nakon njegovih antisemitskih izjava i još uvijek pokušava pronaći rješenje za 1,3 milijarde dolara vrijedne tenisice Yeezy.

Pohranjene u skladištima diljem svijeta, tenisice su podsjetnik na nekoć plodnu vezu između Adidasa i Kanyea Westa, repera sada poznatog kao Ye ali itekako moguća prijetnja do sada dobrom poslovanju tvrtke.

  • +7
Kanye West Izvor: Profimedia / Autor: - / Shutterstock Editorial / Profimedia