čuvajte svoj najveći organ na tijelu

3 sastojka koji spašavaju kožu u hladnim mjesecima

Promo

Promo

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

S hladnijim temperaturama dolaze i sve češća oštećenja kože zbog suhoće uzrokovane hladnim temperaturama, grijanjem i vjetrom. Kako zaštititi kožu od prekomjernog isušivanja, pucanja i iritacija? Odgovor su 3 sastojka koja tvoju kožu štite, hidratiziraju i jačaju njenu barijeru. To su hijaluronska kiselina, betaglukan i alginati. Što su i kako oni pomažu tvojoj koži? Otkrivamo ti u nastavku.

Alginati

Aliginati se naširoko koriste u liječenju zacjeljivanja rana. Natrijevi alginati i TEA alginati održavaju kožu vlažnom, hidratiziranom i stalne temperature. Alginati djeluju iznimno upijajuće i osiguravaju stvaranje vlažnog okruženja koje podržava zacjeljivanje kože. Ovaj sastojak je odličan za ispucalu kožu, osipe, razne vrste ekcema i dermatitisa.

tportal

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Betaglukan

Betaglukan aktivira i regenerira obrambene procese kože te djeluje na dva načina: potiče stvaranje koštane srži, a time i proizvodnju leukocita i trombocita koji su prva crta obrane organizma i potiče aktivaciju makrofaga – stanica koje čine „energetsku centralu“ imunološke aktivnosti, i time izaziva cijelu kaskadu događaja u organizmu pretvarajući tijelo u “arsenal obrane”. Koži pomaže time što stvara zaštitni sloj, djeluje obnavljajuće i hidratizira.

tportal

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Hijaluronska kiselina

O hijaluronskoj kiselini već zasigurno znaš mnogo, no, znaš li da je ona zaslužna za činjenicu da se naša koža sastoji od pretežito vode? Hijaluronska kiselina je izvanredna tvar zbog svih dobrobiti i koristi koje pruža našoj koži. Hijaluronska kiselina pomaže zglobovima da rade poput dobro podmazanog stroja. Sprječava bol i ozljede uzrokovane sudaranjem kostiju jedna o drugu. Hijaluronska kiselina je vrlo dobra u zadržavanju vode. Zato se hijaluronska kiselina često koristi za liječenje suhih očiju. Također se koristi u hidratantnim kremama, emulzijama losionima, mastima i serumima. Najbitnije? Ona čini našu kožu fleksibilnom. Hijaluronska kiselina pomaže rastezanju i savijanju kože te smanjuje bore i linije kože. Hijaluronska kiselina također dokazano pomaže bržem zacjeljivanju rana i pomože smanjiti ožiljke.

tportal

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Proizvod koji sadržava ova 3 sastojka i pomaže obraniti i zacijeliti kožu

neoVIDERM emulzija je višenamjenski proizvod koji je Superman za našu kožu! Opekline, posjekotine, iritacije, crvenilo, osipi, dermatitis – za neoVIDERM ova oštećenja su običan ponedjeljak u uredu. Uz pomoć alginata, betaglukana i hijaluronske kiseline ova emulzija zacijeljuje, umiruje, hidratizira i jača kožnu barijeru već od prvog nanošenja. neoVIDERM će obnoviti hidrolipidnu barijeru, vratiti normalne uvjete fiziološke obrane kože, umiriti opekline i upalne procese, dubinski hidratizirati kožu i ubrzati regeneraciju kožnog tkiva.

Medicinski proizvod neoVIDERM preporučuju dermatolozi u slučajevima dermatoloških i estetskih tretmana kože, opeklina 1. i 2. stupnja, kod bolesnika kod kojih je provođena terapija zračenjem, kemijskih i laserskih pilinga, površinskih čireva, tretmana radioterapijom, iritacija, crvenila i osipa kože, dermatitisa, malih ogrebotina kao i kod suhe i ispucale kože, upala i herpesa. Također – neoVIDERM je siguran za korištenje na dječjoj koži već od prvog dana i savršen je za atopijski dermatitis kao i za oporavak kože beba nakon pelenskog osipa.

tportal

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Uz neoVIDERM emulziju u svakoj kućnoj ljekarni i kozmetičkoj torbici, straha od oštećenja kože više nema! Potražite neoVIDERM u bolje opskrbljenim ljekarnama.

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!