VELIKE I MALE

11 zanimljivih stvari koje trebate znati o grudima

08.08.2013 u 07:04

Bionic
Reading

U 20 godina prosječna veličina grudi je narasla za 7,5 centimetara u najvećem obujmu, ali ipak većina žena nije zadovoljna svojim poprsjem. Evo još nekih zanimljivih činjenica o grudima

1. Žene kupuju veće grudnjake
Prosječna žena danas nosi grudnjak veličine 75 F, pokazuju podaci američkog lanca trgovina donjim rubljem Intimacy. Prije 20 godina prosječna je mjera bila 75 B. Opseg je ostao isti, ali se veličina grudi povećala za 7,5 centimetara.


2. …ali još uvijek vjerojatno nose krivu veličinu
Oko 85 posto žena nosi krvi veličinu grudnjaka, a u većini slučajeva se radi o tome da je opseg prevelik, a košarica preplitka. Stoga uzmite centimetar ili se posavjetujte s upućenom prodavačicom u trgovini donjim rubljem.

3. Većina žena nije zadovoljna svojim grudima
70 posto žena nije zadovoljno svojim dojkama, pokazalo je istraživanje objavljeno u časopisu International Journal of Sexual Health. Istodobno, većina muškaraca nije imala nikakvih primjedbi. Igrajte se svojim dekolteom i zavolite svoje grudi ma kakvog oblika i veličine bile.

4. Predigra s grudima uzbuđuje žene
82 posto žena kaže da ih igranje s njihovim grudima uzbuđuje, navodi se u istraživanju iz 2006.

5. Normalno je da vas bole dok vježbate
Gotovo jedna od tri trkačice maratona doživljava bol u dojkama, pokazuje nedavno britansko istraživanje.

6. Uostalom, grudi se mogu puno kretati
Kada se krećete, to rade i vaše grudi, i to u obliku osmica. Mogu se kretati i do 20 centimetara, što je samo jedan od razloga zašto morate nositi kvalitetan grudnjak za vježbanje.

7. Mogu biti ogromne
Trenutni Guinnessov svjetski rekord najvećih prirodnih grudi još iz 1999. nosi žena nosi žena čiji je obujam grudi u najpunijem dijelu iznosio 178 centimetara.

8. Grudi nisu uvijek identične
Jedna je dojka obično oko petine veličine košarice veća od druge, navodi se u knjizi 'Breasts: A Natural and Unnatural History'.

9. Povećanje grudi se još uvijek najviše traži
Taj je estetski kirurški zahvat bio najtraženiji 2012, pokazuje statistika Američkog društva plastičnih kirurga. Oko 286.000 američkih žena povećalo je svoje grudi iako to predstavlja smanjenje od sedam posto u odnosu na 2011.

10. Grudnjaci kakve danas nosimo su prilično nov izum
Mary Phelps Jacob patentirala je grudnjak bez leđa 1914, a Ida Rosenthal i njezin suprug William, osnivači Maidenforma, definirali su kalibraciju standarda 1920.

11. Možete doživjeti orgazam bradavicama
Stimulacija bradavica može pokrenuti orgazam.