NAJVAŽNIJI KOMAD ŠMINKE

10 stvari koje morate znati o maskari

10.03.2014 u 09:00

Bionic
Reading

Maskara je poznata još stoljećima prije nove ere. Koristila ju je Kleopatra, kao i žene koje su živjele u doba Antičke Grčke i u Rimskom Carstvu. Spominje se u Bibliji i predstavlja najpopularniji make-up proizvod na svijetu, ali baš kad ste pomislili da znate sve o maskari, shvatili smo da ima još mnogo toga što se može preispitati, pa stoga predstavljamo 10 stvari koje bi svaka žena trebala znati

1.Mijenjajte maskaru svaka tri mjeseca

Trebale biste reći zbogom svojoj maskari svaka tri mjeseca. Iako ne izgleda kao da je spremna za bacanje, nakon tri mjeseca mogu se razviti bakterije u bočici koje nikako ne želimo u blizini svojih očiju!

2.Maskara se suši. To je dobra stvar.

Svaka maskara se suši. Ovo nema nikakve veze s cijenom ili kvalitetom. Formule su takve da se brzo suše na trepavicama pa će se podjednako brzo osušiti i u bočici. Neki proizvođači pokušavaju produljiti trajanje formule dodajući razne kemikalije. Izbjegavajte takve maskare zato što nisu dobre za oči.

3.Voda neće pomoći

Neke žene pokušavaju produljiti vijek trajanja svoje omiljene maskare dodajući vodu u bočicu. Druga je poznata metoda dodavanje parfema ili čistog alkohola. Drage dame, želimo vam objasniti jednu stvar. Kratko i jasno - ovo sigurno ne pomaže i može biti opasno.

4.Jedna formula ne odgovara uvijek svima

Ne biste vjerovale koliko žena koristi maskaru koja im ne odgovara. Ako imate male i kratke trepavice, potražite formulu koja ih produžuje. Imate duge i tanke trepavice? Volumen je pravi izbor za vas. Ako tražite univerzalan savjet, uvijek možete isprobati neku laganu formulu, jer je ovo siguran znak dobre maskare.

5.Nanesite maskaru i na vrhove trepavica

Pored savršene boje i maksimalne definicije trepavica, nemojte zaboraviti nanijeti maskaru i na vrhove trepavica. Nakon što nanesete sloj na korijen trepavica, jednostavno zatvorite oči i nanesite maskaru četkicom na vrhove otklanjajući tako grudice i ističući boju.

6. Ne stavljajte veliku količinu maskare na četkicu

Sve smo barem jednom učinile ovu pogrešku, ali ovo nažalost otežava ravnomjerno nanošenje formule na trepavice i propušta zrak u bočicu. Taj dodatan zrak stvara grudice koje se prenose na tvoje trepavice.

7. Više slojeva nije najbolji izbor

Stavljanje više slojeva maskare pravi je recept za katastrofu. Većina maskara namijenjena je nanošenju u jednom ili maksimalno dva sloja. Maskara se suši veoma brzo pa što više slojeva nanesete, to su veće šanse da će se trepavice slijepiti i da će se stvoriti grudice.

8. Maskara u boji prava je stvar!

Plava, ljubičasta, zelena maskara bit će najmoderniji detalji ovoga ljeta i proljeća. Nemojte se obeshrabriti ako ne volite eksperimentirati s bojama. Ako su vam cijele trepavice u plavoj boji previše, probajte obojiti samo vrhove. Bit ćete oduševljene učinkom.

9. Maskara će vizualno podići lice

Kada stavljate maskaru, ujedno i vizualno podižete svoje lice bez operacije. Maskara pruža očima definiciju i ističe ih, obrazi djeluju podignutije nego prije, a ten izgleda svjetlije samo jednim potezom četkice. Ne kažemo da se trebate osloniti samo na maskaru kako biste izgledale mlađe, ali ona će sigurno pomoći.

10. Reciklirajte svoju maskaru

I dalje podržavamo tezu da maskaru treba zamijeniti svaka tri mjeseca, ali to ne znači da je poslije toga potpuno neupotrebljiva. Možete, na primjer, očistiti četkicu dječjim šamponom i koristiti je kao češljić za obrve. Nijedan profesionalni dodatak neće to učiniti bolje.